Publikavimo data: 2024-01-10
Bulvių suktinukas su grybais receptas
Bulvių suktinukas su grybais yra paprastas ir skanus patiekalas. Jam paruošti naudokite klasikines ūmėdes, pievagrybius arba miško grybus. Jei nežinote valgomų šviežių grybų, prekybos centruose galite nusipirkti šaldytų miško grybų.
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Nulupkite svogūnus ir bulves. Grybus nuplaukite ir nulupkite nuo odelės bei smėlio.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti grybų vyniotinio įdarą. Nuluptą svogūną supjaustykite kubeliais ir iki pusės apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje (užtenka 2 valgomųjų šaukštų). kad pjaustant rankomis nesudrėktų akys, pripilkite burną vandens.
Žingsnis 3
Į keptuvę su svogūnais sudėkite 600 g šaldytų miško grybų. Kepkite juos 7-8 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir atvėsinkite įdarą.
Žingsnis 4
Dabar pereikite prie bulvių pagrindo ritiniui. Bulves 20-25 min. virkite pasūdytame vandenyje, nusausinkite ir sutrinkite. Įberkite 3 valgomuosius šaukštus kvietinių miltų. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Stambiai sutarkuokite kietąjį sūrį.
Žingsnis 6
Surinkite ritinį. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir lengvai patepkite augaliniu aliejumi. Ant pergamento paskleiskite bulvių košę 1 cm storio sluoksniu. Ant viršaus, per visą bulvių masės paviršių, paskleiskite sūrį. Sudėkite su svogūnais pakepintus grybus ir tolygiai paskleiskite.
Žingsnis 7
Naudodami kepimo pergamentą susukite vyniotinį ir padėkite jį siūle žemyn. Paviršių patepkite kiaušinio tryniu, kad kepant apskrustų. Kepkite vyniotinį 25-30 min. 200 °C temperatūros orkaitėje.
Žingsnis 8
Karštą suktinuką galima patiekti su mėgstamomis salotomis. Supjaustykite suktinuką porcijomis ir išdėliokite lėkštėse.
Kategorijos