Publikavimo data: 2024-01-09
Bulvių suktinukas su jautiena receptas
Bulvių ir mėsos vyniotinį labai lengva pagaminti orkaitėje. Juk jis gaminamas iš improvizuotų produktų: bulvių, svogūnų, kiaušinių ir sviesto. Mėsos sudedamajai vyniotinio daliai teisingai pasirinkite jautieną. Ji turėtų būti malonaus pieno aromato ir sodrios raudonos spalvos. Mėsa turi būti elastinga ir nesupelijusi. Geriausia naudoti skerdenos nugarinę arba nugarinę dalį. Perskaitykite bulvių vyniotinio su malta mėsa receptą ir būtinai paruoškite sočius pietus su mėsa.
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Mėsą nuplaukite ir nusausinkite. Išvirkite kietai virtus vištų kiaušinius ir nulupkite juos nuo lukštų. Paruoškite maistinę plėvelę, kad būtų galima suformuoti ritinėlį.
Žingsnis 2
Paruoškite bulvių "tešlą". Bulves išvirkite šaldiklyje, atvėsinkite, nulupkite ir sutrinkite. Įdėkite 2 žalius kiaušinius ir 3 valgomuosius šaukštus sviesto. Nepamirškite druskos. Kruopščiai sumaišykite visus bulvių pagrindo ingredientus.
Žingsnis 3
Paruoškite faršą. Jautienos gabalą virkite 45 minutes ir pertrinkite per mėsmalę.
Žingsnis 4
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 5
Toliau ruoškite įdarą. Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, sudėkite į keptuvę ir kepkite, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 6
Sumontuokite faršą. Į kepintus svogūnus sudėkite maltą virtą mėsą, druską, pipirus ir sultinį. Išmaišykite ir toliau kepkite produktus 4-5 minutes. Kai skystis išgaruos, pradėkite formuoti vyniotinį.
Žingsnis 7
Norėdami suformuoti suktinukus, išklokite darbo paviršių silikoniniu kilimėliu arba maistine plėvele ir sudėkite ant jo bulvių pagrindą. Rankomis suformuokite 2 cm storio stačiakampį. Ant bulvių pagrindo lygiu sluoksniu sudėkite su svogūnais pakepintą faršą. Virtus kiaušinius perpjaukite per pusę ir plačiąja dalimi žemyn uždėkite ant pagrindo. Rankomis suformuokite ritinėlį, susukite visus sluoksnius į ritinėlį. Viršų apibarstykite tarkuotu sūriu. Mišinys nelips prie rankų, jei jas patepsite aliejumi.
Žingsnis 8
Sudėkite vyniotinį ant kepimo skardos ir 30-40 minučių kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje.
Žingsnis 9
Išimkite paruoštą vyniotinį su sūrio plutele iš orkaitės ir palikite 5 minutes pastovėti. Tada supjaustykite porcijomis ir patiekite su žolelėmis arba prieskoniais pagal skonį.
Kategorijos