Publikavimo data: 2024-04-05
Bulvių suktinukas su malta mėsa
Bulvių vyniotinis su maltos mėsos įdaru yra universalus produktas. Jis gali būti patiekiamas kaip antrasis patiekalas arba užkandis. Atkreipkite dėmesį, kad maltą jautieną ir kiaulieną geriausia derinti su bulvių pagrindu. Tokiu atveju vyniotinis nebus sausas.
Žingsnis 1
Paruoškite bulvių pagrindą. Supjaustytas bulves sudėkite į gilų puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant didelės ugnies. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir palikite virti 30 minučių, kol suminkštės. Nusunkite vandenį iš puodo. Atvėsinkite bulves iki kambario temperatūros. Sutarkuokite jas stambia tarka. Į bulvių faršą suberkite prieskonius, įmuškite 1 kiaušinį, suberkite miltus ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą su prieskoniais.
Žingsnis 3
Suformuokite ritinį. Ant pjaustymo paviršiaus uždėkite kelis maistinės plėvelės sluoksnius. Patepkite jį trupučiu augalinio aliejaus. 1-1,5 cm sluoksniu paskleiskite bulvių košę. Iš maltos mėsos suformuokite dešrelę ir įdėkite ją į bulvių sluoksnio vidurį. Pagrindo kraštus patepkite kiaušiniu ir suvyniokite. Perkelkite į kepimo formą ir siųskite į iki 180 ˚C įkaitintą orkaitę. Kol vyniotinis kepa, sumaišykite tarkuotą sūrį su majonezu iki vientisos masės. Po 25 minučių ištraukite vyniotinį iš orkaitės ir gausiai aptepkite šiuo mišiniu. Palikite jį orkaitėje dar 5 minutėms, kad sūrio plutelė apskrustų.
Kategorijos