Bulvių suktinukas su malta mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Bulvių suktinukas su malta mėsa

Bulvių vyniotinis su maltos mėsos įdaru yra universalus produktas. Jis gali būti patiekiamas kaip antrasis patiekalas arba užkandis. Atkreipkite dėmesį, kad maltą jautieną ir kiaulieną geriausia derinti su bulvių pagrindu. Tokiu atveju vyniotinis nebus sausas.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
180 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
11 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.15/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių suktinukas su malta mėsa Žingsnis 1
Paruoškite bulvių pagrindą. Supjaustytas bulves sudėkite į gilų puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant didelės ugnies. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir palikite virti 30 minučių, kol suminkštės. Nusunkite vandenį iš puodo. Atvėsinkite bulves iki kambario temperatūros. Sutarkuokite jas stambia tarka. Į bulvių faršą suberkite prieskonius, įmuškite 1 kiaušinį, suberkite miltus ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Bulvių suktinukas su malta mėsa Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą su prieskoniais.

Žingsnis 3

Bulvių suktinukas su malta mėsa Žingsnis 3
Suformuokite ritinį. Ant pjaustymo paviršiaus uždėkite kelis maistinės plėvelės sluoksnius. Patepkite jį trupučiu augalinio aliejaus. 1-1,5 cm sluoksniu paskleiskite bulvių košę. Iš maltos mėsos suformuokite dešrelę ir įdėkite ją į bulvių sluoksnio vidurį. Pagrindo kraštus patepkite kiaušiniu ir suvyniokite. Perkelkite į kepimo formą ir siųskite į iki 180 ˚C įkaitintą orkaitę. Kol vyniotinis kepa, sumaišykite tarkuotą sūrį su majonezu iki vientisos masės. Po 25 minučių ištraukite vyniotinį iš orkaitės ir gausiai aptepkite šiuo mišiniu. Palikite jį orkaitėje dar 5 minutėms, kad sūrio plutelė apskrustų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos