Publikavimo data: 2024-02-03
Bulvių traškučiai receptas
Šis patiekalas gaminamas iš paprasčiausių ir prieinamų produktų. Jį paruošti gali pavykti net pradedančiajam. Įpjovimų dėka bulvės gerai įsigeria į žolelių ir prieskonių aromatą. Be to, keptos bulvės su česnakais ir žolelėmis yra daug sveikesnės nei keptos bulvės. Augaliniame aliejuje nekepama, o tai reiškia, kad iš jo neišsiskiria organizmui kenksmingų medžiagų. Keptos bulvės gali būti puikus garnyras arba savarankiškas patiekalas.
Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 200 ⁰C temperatūros. Nuplaukite daržoves ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Nepašalindami odelės, bulvėje padarykite kelis pjūvius iki pat gumbų vidurio. Suvyniokite bulves į foliją, palikdami pjūvius atvirus.
Žingsnis 3
Paruoškite bulvių įdarą. Smulkiai supjaustykite krapus ir česnaką. Sudėkite į dubenį ir sumaišykite su augaliniu aliejumi, druska ir prieskoniais.
Žingsnis 4
Gautą įdarą tolygiai paskirstykite ant bulvių. Įsitikinkite, kad skystis ir daržovės įsiskverbia į pjūvius. Siųskite patiekalą į orkaitę ir kepkite 40 minučių 200 ⁰C temperatūroje.
Žingsnis 5
Paruoštą patiekalą papuoškite žolelėmis. Pagaminta. Gero apetito.
Žingsnis 6
Bulvytes patiekite su grietinės padažu, kurio pagrindą sudaro grietinė, garstyčios, citrinos sultys, druska, pipirai ir smulkiai supjaustytos šviežios žolelės.
Kategorijos