Publikavimo data: 2025-08-20
Bulvių troškinys su kiauliena, pomidorais ir svogūnais
Kai nenorite ilgai stovėti ir virti prie viryklės, bet jums reikia ko nors užkąsti, visada galite panaudoti tokį paprastą ir sotų bulvių apkepą su mėsa, pomidorais ir svogūnais. Nuostabus patiekalas, kuriam pagaminti reikia mažiausiai produktų, mažiausiai gaminimo, o patiekalas visada būna neįtikėtinai sotus ir skanus. Mėsa nepralenkiamai dera su neįtikėtinai minkštomis bulvėmis, o su tokia viliojančia lydyto sūrio plutele.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūnus ir aštriu peiliu supjaustykite juos plonais pusžiedžiais. Nuluptas bulves supjaustykite mažais apskritimais. Vyšninius pomidorus supjaustykite apskritimais. Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 2
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Paruoštą kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi, tada sudėkite į jį smulkintą svogūną ir tolygiai paskleiskite po visą indą.
Žingsnis 3
Sudėkite bulves ant svogūnų, švelniai jas išlyginkite ir gausiai aptepkite plonu majonezo sluoksniu, pabarstykite druska, pipirais ir įberkite kvapiosios maltos paprikos.
Žingsnis 4
Po to dėkite sluoksnį mėsos, paskirstykite jį taip pat ir aptepkite majonezu. Patiekalą pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais ir malta paprika. Ant mėsos sudėkite smulkintas vyšnias. Formą sandariai uždenkite folija.
Žingsnis 5
Įdėkite paruoštą indą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 60 minučių, kol bulvės visiškai iškeps.
Žingsnis 6
Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Išimkite patiekalą iš orkaitės ir tolygiai apibarstykite jį susmulkintu sūriu. Kepkite dar 15 minučių, kad sūris išsilydytų ir šiek tiek paruduotų.
Kategorijos