Publikavimo data: 2024-03-31
Bulvių troškinys su kopūstais
Bulvių troškinys su kopūstais yra paprastas patiekalas iš prieinamų ingredientų. Troškinys būna minkštas, su traškia sūrio plutele ir patrauklaus skonio. Dėl kopūstų bulvių apkepas tampa sultingesnis ir sveikesnis. Patiekalas gali būti dietinis, jei naudosite neriebią grietinę.
Žingsnis 1
Nulupkite bulves, išvirkite jas iki minkštumo pasūdytame vandenyje. Supjaustykite svogūnus, susmulkinkite kopūstus ir morkas.
Žingsnis 2
Svogūnus, morkas ir kopūstus troškinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi ant vidutinės ugnies, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Sutrinkite virtas bulves. Įdėkite grietinės, kiaušinį, druskos ir pipirų pagal skonį. Visus ingredientus sumaišykite iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 4
Paruoškite kepimo indą, patepdami jį sviestu ir pabarstydami džiūvėsėliais. Į formą sudėkite bulvių masę ir paskleiskite ją po visą paviršių.
Žingsnis 5
Pabarstykite apkepą tarkuotu sūriu ir pašaukite į 180 ℃ temperatūros orkaitę. Kepkite 35-40 minučių, kol apskrus.
Kategorijos