Bulvių zrazy su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Bulvių zrazy su grybais

Zrazy pirmą kartą pasirodė Lietuvoje ir buvo mėsos paplotėliai su įdaru. Vėliau Ukrainoje zrazy imta gaminti iš bulvių ir įdaryti malta mėsa, kopūstais arba grybais. Dėl to šis patiekalas tapo vienu iš klasikinių ukrainiečių virtuvės patiekalų. Šiandien jis labai populiarus Rytų Europos šalyse, įskaitant Rusiją. Juos paruošti nėra sudėtinga, tačiau vis tiek teks pabandyti. Dėl to gausite sotų ir skanų patiekalą, kuris puikiai tiks pietums ar vakarienei.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
69 kcal.
Baltymai
2 g
Angliavandeniai
13 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.85/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių zrazy su grybais Žingsnis 1
Bulves ir morkas supjaustykite dideliais gabalais.

Žingsnis 2

Bulvių zrazy su grybais Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus.

Žingsnis 3

Bulvių zrazy su grybais Žingsnis 3
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 4

Bulvių zrazy su grybais Žingsnis 4
Sudėkite bulves ir morkas į puodą. Užpilkite daržoves šaltu vandeniu, įberkite šiek tiek druskos ir pastatykite ant ugnies.

Žingsnis 5

Bulvių zrazy su grybais Žingsnis 5
Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje 5 minutes, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 6

Bulvių zrazy su grybais Žingsnis 6
Į keptuvę sudėkite grybus ir kepkite dar 5-7 minutes, kol suminkštės. Svogūnus ir grybus pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Žingsnis 7

Bulvių zrazy su grybais Žingsnis 7
Kai bulvės ir morkos išvirs, nusausinkite jas ir sutrinkite iki tyrės.

Žingsnis 8

Bulvių zrazy su grybais Žingsnis 8
Šiek tiek atvėsinkite bulvių ir morkų košę, suberkite miltus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 9

Bulvių zrazy su grybais Žingsnis 9
Paimkite šiek tiek bulvių tešlos ir suformuokite nedidelę plokščią duoną. Į duonelės vidurį dėkite po šaukštą keptų grybų ir svogūnų.

Žingsnis 10

Bulvių zrazy su grybais Žingsnis 10
Įdarą suvyniokite į bulvių tešlą ir suformuokite zrazu.

Žingsnis 11

Bulvių zrazy su grybais Žingsnis 11
Kepkite zrazy ant augalinio aliejaus po 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 12

Bulvių zrazy su grybais Žingsnis 12
Bulvių zrazis su grybais paruoštas. Papuoškite patiekalą šviežiais salotų lapais ir vyšniniais pomidoriukais. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos