Publikavimo data: 2024-04-09
Bulvių zrazy su grybais
Zrazy pirmą kartą pasirodė Lietuvoje ir buvo mėsos paplotėliai su įdaru. Vėliau Ukrainoje zrazy imta gaminti iš bulvių ir įdaryti malta mėsa, kopūstais arba grybais. Dėl to šis patiekalas tapo vienu iš klasikinių ukrainiečių virtuvės patiekalų. Šiandien jis labai populiarus Rytų Europos šalyse, įskaitant Rusiją. Juos paruošti nėra sudėtinga, tačiau vis tiek teks pabandyti. Dėl to gausite sotų ir skanų patiekalą, kuris puikiai tiks pietums ar vakarienei.
Žingsnis 1
Bulves ir morkas supjaustykite dideliais gabalais.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 3
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 4
Sudėkite bulves ir morkas į puodą. Užpilkite daržoves šaltu vandeniu, įberkite šiek tiek druskos ir pastatykite ant ugnies.
Žingsnis 5
Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje 5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 6
Į keptuvę sudėkite grybus ir kepkite dar 5-7 minutes, kol suminkštės. Svogūnus ir grybus pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 7
Kai bulvės ir morkos išvirs, nusausinkite jas ir sutrinkite iki tyrės.
Žingsnis 8
Šiek tiek atvėsinkite bulvių ir morkų košę, suberkite miltus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 9
Paimkite šiek tiek bulvių tešlos ir suformuokite nedidelę plokščią duoną. Į duonelės vidurį dėkite po šaukštą keptų grybų ir svogūnų.
Žingsnis 10
Įdarą suvyniokite į bulvių tešlą ir suformuokite zrazu.
Žingsnis 11
Kepkite zrazy ant augalinio aliejaus po 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 12
Bulvių zrazis su grybais paruoštas. Papuoškite patiekalą šviežiais salotų lapais ir vyšniniais pomidoriukais. Gero apetito!
Kategorijos