Publikavimo data: 2024-03-28
Bulvių zrazy su kopūstais
Bulvių zrazy - tai iš bulvių košės su įvairiais įdarais kepti, kol apskrunda. Šis paprastas patiekalas taps tikra kasdienio ir šventinio stalo puošmena.
Žingsnis 1
Nuluptas bulves sudėkite į nedidelį puodą, užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir užvirinkite. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite, kol bulvės suminkštės, 20-25 minutes, priklausomai nuo bulvių dydžio.
Žingsnis 2
Nusunkite sultinį nuo virtų bulvių ir sutrinkite bulves trintuvu. Į bulvių košę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Susmulkinkite kopūstus plonais, ilgais šiaudeliais.
Žingsnis 4
Sutarkuokite morkas stambia tarka.
Žingsnis 5
Paprikas supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 6
Į keptuvę, įkaitintą su trupučiu aliejaus, sudėkite kopūstus ir paprikas ir kepkite, kol jie apskrus ir suminkštės.
Žingsnis 7
Sudėkite morkas, išmaišykite ir kepkite, kol visos daržovės išvirs, maždaug 15 minučių.
Žingsnis 8
Pervirtas daržoves pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Jei norite, įberkite 1 šaukštelį adžikos.
Žingsnis 9
Miltais pabarstykite pjaustymo lentą ir iš bulvių košės suformuokite apvalius paplotėlius, į kiekvieno paplotėlio vidurį įdėkite po šaukštą troškintų daržovių ir užspauskite kraštus. Kiekvieną zrazu apvoliokite džiūvėsėliuose ir dėkite į keptuvę, įkaitintą su trupučiu aliejaus. Kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos.
Kategorijos