Burokėliai receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Burokėliai receptas

Burokėlių sriuba arba, kaip dar vadinama, šaltibarščiai yra tradicinis Rytų Europos patiekalas. Nuo barščių jis skiriasi tuo, kad verdamas be mėsos, tačiau dažnai papildomas kruopomis. Ši sriuba paprastai ruošiama vasarą: karštuoju metų laiku tai puikus būdas atsigaivinti. Kaip pagrindą naudojame virtus burokėlius, tačiau galite rinktis marinuotus burokėlius ir pagal skonį pridėti kiaušinio bei kitų ingredientų.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
32 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.73/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Burokėliai receptas Žingsnis 1
Nulupkite bulves, morkas, svogūnus, burokėlius ir, nemaišydami šių ingredientų, supjaustykite juos kubeliais; česnaką sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 2

Burokėliai receptas Žingsnis 2
Burokėlius, svogūną, morką ir česnaką 10 minučių pakepinkite keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi. Sudėkite pomidorų pastą ir kepkite dar 5 minutes, kol suminkštės.

Žingsnis 3

Burokėliai receptas Žingsnis 3
Į bulves sudėkite virtas daržoves ir troškinkite 10 minučių. Pagardinkite druska, pipirais, cukrumi, citrinos sultimis ir troškinkite dar 5 minutes.

Žingsnis 4

Burokėliai receptas Žingsnis 4
Atvėsinkite burokėlių sriubą ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos