Publikavimo data: 2024-02-04
Burokėliai receptas
Burokėlių sriuba arba, kaip dar vadinama, šaltibarščiai yra tradicinis Rytų Europos patiekalas. Nuo barščių jis skiriasi tuo, kad verdamas be mėsos, tačiau dažnai papildomas kruopomis. Ši sriuba paprastai ruošiama vasarą: karštuoju metų laiku tai puikus būdas atsigaivinti. Kaip pagrindą naudojame virtus burokėlius, tačiau galite rinktis marinuotus burokėlius ir pagal skonį pridėti kiaušinio bei kitų ingredientų.
Žingsnis 1
Nulupkite bulves, morkas, svogūnus, burokėlius ir, nemaišydami šių ingredientų, supjaustykite juos kubeliais; česnaką sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Burokėlius, svogūną, morką ir česnaką 10 minučių pakepinkite keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi. Sudėkite pomidorų pastą ir kepkite dar 5 minutes, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Į bulves sudėkite virtas daržoves ir troškinkite 10 minučių. Pagardinkite druska, pipirais, cukrumi, citrinos sultimis ir troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 4
Atvėsinkite burokėlių sriubą ir patiekite.
Kategorijos