Publikavimo data: 2024-05-25
Burokėlių sriuba su lęšiais
Kaip matyti iš pavadinimo, burokėlių sriuba yra sriuba iš burokėlių, daugelis žmonių ją tapatina su barščiais, tačiau iš tiesų jie labai skiriasi. Skiriasi ne tik ingredientai, bet ir skirtingos virtuvės patiekalai. Kalbant apie esminius bruožus, burokėlių sriuboje paprastai nebūna pomidorų pastos ir joje negali būti mėsos, o barščiuose negali būti acto. Be to, burokėlių sriuba paprastai yra liesas patiekalas, ir tai yra jos ypatybė. Tokia lengva ir netgi dietinė sriuba pamaitina organizmą be pavojaus pakenkti figūrai ir nuo savo kolegų skiriasi subtiliu šiek tiek saldžiu skoniu.
Žingsnis 1
Į nedidelį puodą įpilkite 1 litrą vandens ir suberkite lęšius. Įberkite 1/2 šaukštelio cukraus ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite 10 minučių ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite kubeliais ir sudėkite į lęšius. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o morkas ir burokėlius sutarkuokite stambia tarka. Tada svogūnus, morkas ir burokėlius siųskite į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir troškinkite apie 5 minutes, tada sudėkite smulkintą česnaką ir actą.
Žingsnis 3
Sudėkite kepsnį prie lęšių ir bulvių, įpilkite dar litrą vandens ir troškinkite 10 minučių. Tada į sultinį suberkite smulkintas petražoles, pagal skonį įberkite druskos, įdėkite lauro lapą ir dar porą minučių pavirkite, tada nukelkite nuo viryklės.
Kategorijos