Publikavimo data: 2024-05-25
Burokėlių sriuba be kopūstų
Burokėlių sriuba yra viena iš tradicinių Rytų Europos virtuvės sriubų. Patiekalas gaminamas iš burokėlių, kurie yra pagrindinis sriubos ingredientas. Į sriubą taip pat dedama kitų daržovių: bulvių, šviežių arba marinuotų agurkų. Tradiciškai burokėlių sriuba patiekiama šalta, su grietine arba majonezu. Puikus pirmojo patiekalo variantas pietums per vasaros karščius! Sriuba ne tik numalšina alkį, bet ir maloniai atgaivina.
Žingsnis 1
Vištienos kiaušinius supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Virtas bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 3
Vištieną taip pat supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 4
Supjaustykite šviežią agurką griežinėliais.
Žingsnis 5
Virtus burokėlius sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 6
Ant ugnies užkaiskite burokėlių sultinį. Sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves.
Žingsnis 7
Į sriubą sudėkite vištieną.
Žingsnis 8
Ištirpinkite pomidorų pastą burokėlių sultinyje, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 9
Atvėsinkite sriubą ir sudėkite į ją griežinėliais supjaustytus vištienos kiaušinius.
Žingsnis 10
Į atvėsusią sriubą sudėkite griežinėliais supjaustytus agurkus.
Žingsnis 11
Supilkite sriubą į lėkštes. Prieš patiekdami įpilkite šaukštą grietinės. Gero apetito!
Kategorijos