Burokėlių ajika receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-03

Burokėlių ajika receptas

Aštri ir kvapni burokėlių ajika tinka beveik prie bet kokio mėsos ar paukštienos patiekalo. Jo taip pat galima dėti į sriubas ir salotų padažą, marinuoti mėsą ir tepti ant duonos. Dėl burokėlių priedų patiekalas tampa aromatingas, sultingas ir sumanus.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
30 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 4/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Burokėlių ajika receptas Žingsnis 1
Iš anksto paruoškite kepimui skirtą paviršių ir visus reikiamus produktus. Nulupkite burokėlius ir česnakus.

Žingsnis 2

Burokėlių ajika receptas Žingsnis 2
Prieš konservuodami stiklainius ir dangtelius sterilizuokite 13-15. Pastatykite juos 1,5-2 val. į šaltą orkaitę. Įkaitinkite iki 120 laipsnių temperatūros. stiklainius geriau sterilizuoti iš anksto, likus 1,5-2 valandoms iki virimo.

Žingsnis 3

Burokėlių ajika receptas Žingsnis 3
Iš anksto nuplaukite pomidorus ir supjaustykite juos griežinėliais.

Žingsnis 4

Burokėlių ajika receptas Žingsnis 4
Paprikas ir aitriąsias paprikas supjaustykite griežinėliais. Prieš tai iš paprikų pašalinkite kotelius ir sėklas.

Žingsnis 5

Burokėlių ajika receptas Žingsnis 5
Smulkiai supjaustykite česnaką.Niekada netrinkite akių, kai pjaustote aitriąją papriką. Būtinai nusiplaukite rankas.

Žingsnis 6

Burokėlių ajika receptas Žingsnis 6
Burokėlius supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 7

Burokėlių ajika receptas Žingsnis 7
Pomidorus, paprikas, česnakus, burokėlius ir aštriąsias paprikas sumalkite mėsmale.

Žingsnis 8

Burokėlių ajika receptas Žingsnis 8
Sumaltas daržoves sudėkite į puodą arba keptuvę.

Žingsnis 9

Burokėlių ajika receptas Žingsnis 9
Patiekalą kepkite 40 minučių. Likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Žingsnis 10

Burokėlių ajika receptas Žingsnis 10
Šaukštu išpilstykite burokėlių ajika į serviravimo indelius.

Žingsnis 11

Burokėlių ajika receptas Žingsnis 11
Burokėlių ajika - spalvingas vegetariškas užkandis, kurį taip pat galima naudoti kaip užtepėlę ant duonos, mėsos patiekalų garnyrą arba dėti į makaronus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos