Publikavimo data: 2024-02-03
Burokėlių ajika receptas
Aštri ir kvapni burokėlių ajika tinka beveik prie bet kokio mėsos ar paukštienos patiekalo. Jo taip pat galima dėti į sriubas ir salotų padažą, marinuoti mėsą ir tepti ant duonos. Dėl burokėlių priedų patiekalas tampa aromatingas, sultingas ir sumanus.
Žingsnis 1
Iš anksto paruoškite kepimui skirtą paviršių ir visus reikiamus produktus. Nulupkite burokėlius ir česnakus.
Žingsnis 2
Prieš konservuodami stiklainius ir dangtelius sterilizuokite 13-15. Pastatykite juos 1,5-2 val. į šaltą orkaitę. Įkaitinkite iki 120 laipsnių temperatūros. stiklainius geriau sterilizuoti iš anksto, likus 1,5-2 valandoms iki virimo.
Žingsnis 3
Iš anksto nuplaukite pomidorus ir supjaustykite juos griežinėliais.
Žingsnis 4
Paprikas ir aitriąsias paprikas supjaustykite griežinėliais. Prieš tai iš paprikų pašalinkite kotelius ir sėklas.
Žingsnis 5
Smulkiai supjaustykite česnaką.Niekada netrinkite akių, kai pjaustote aitriąją papriką. Būtinai nusiplaukite rankas.
Žingsnis 6
Burokėlius supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 7
Pomidorus, paprikas, česnakus, burokėlius ir aštriąsias paprikas sumalkite mėsmale.
Žingsnis 8
Sumaltas daržoves sudėkite į puodą arba keptuvę.
Žingsnis 9
Patiekalą kepkite 40 minučių. Likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Žingsnis 10
Šaukštu išpilstykite burokėlių ajika į serviravimo indelius.
Žingsnis 11
Burokėlių ajika - spalvingas vegetariškas užkandis, kurį taip pat galima naudoti kaip užtepėlę ant duonos, mėsos patiekalų garnyrą arba dėti į makaronus.
Kategorijos