Burokėlių humusas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Burokėlių humusas

Saldus ir aštrus skonis - puikus užkandis prie bet kokio stalo. Taip humusą gamindavo mano žydų teta, o aš jį šiek tiek patobulinau. Jis tinka ant duonos, sūrio nachos, paprikų juostelių, salierų juostelių. Vietoj žemės riešutų urbech galite naudoti moliūgų arba tradicinę sezamų tahiną.
Gaminimo laikas
149 min.
Laikas virtuvėje
22 min.
Kalorijos
202 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
34 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Burokėlių humusas Žingsnis 1
Išvirkite nuluptus burokėlius. Kai išvirs, įpilkite alyvuogių aliejaus, 1 valgomąjį šaukštą vynuogių acto ir druskos pagal skonį.

Žingsnis 2

Burokėlių humusas Žingsnis 2
Išmirkytus avinžirnius užvirinkite. Užvirinkite avinžirnius ir palikite juos ant silpnos ugnies valandai. Nuolat maišykite ir įpilkite karšto verdančio vandens, avinžirniai mėgsta vandenį.

Žingsnis 3

Burokėlių humusas Žingsnis 3
Po valandos perkelkite avinžirnius į burokėlius ir palikite juos kartu troškintis dar valandą.

Žingsnis 4

Burokėlių humusas Žingsnis 4
Perkelkite į dubenį, įpilkite truputį sultinio ir gerai išplakite mikseriu.

Žingsnis 5

Burokėlių humusas Žingsnis 5
Įdėkite dvi česnako skilteles, šaukštą urbecho, 1 šaukštelį druskos ir 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus.

Žingsnis 6

Burokėlių humusas Žingsnis 6
Kruopščiai sumaišykite blenderiu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
daržovių patiekalai, užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, paštetai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, česnakų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, humusas, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos