Publikavimo data: 2025-08-19
Burokėlių humusas
Saldus ir aštrus skonis - puikus užkandis prie bet kokio stalo. Taip humusą gamindavo mano žydų teta, o aš jį šiek tiek patobulinau. Jis tinka ant duonos, sūrio nachos, paprikų juostelių, salierų juostelių. Vietoj žemės riešutų urbech galite naudoti moliūgų arba tradicinę sezamų tahiną.
Žingsnis 1
Išvirkite nuluptus burokėlius. Kai išvirs, įpilkite alyvuogių aliejaus, 1 valgomąjį šaukštą vynuogių acto ir druskos pagal skonį.
Žingsnis 2
Išmirkytus avinžirnius užvirinkite. Užvirinkite avinžirnius ir palikite juos ant silpnos ugnies valandai. Nuolat maišykite ir įpilkite karšto verdančio vandens, avinžirniai mėgsta vandenį.
Žingsnis 3
Po valandos perkelkite avinžirnius į burokėlius ir palikite juos kartu troškintis dar valandą.
Žingsnis 4
Perkelkite į dubenį, įpilkite truputį sultinio ir gerai išplakite mikseriu.
Žingsnis 5
Įdėkite dvi česnako skilteles, šaukštą urbecho, 1 šaukštelį druskos ir 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus.
Žingsnis 6
Kruopščiai sumaišykite blenderiu.
Kategorijos