Publikavimo data: 2024-04-06
Burokėlių kreminė sriuba
Daržovių sriubos yra optimalus maistinių medžiagų šaltinis. Burokėlių kreminė sriuba yra ne tik sveika, bet ir originalaus skonio. Ji lengva, nesukelia sunkumo jausmo. Dėl gausaus geležies kiekio virti burokėliai didina hemoglobino kiekį kraujyje. Rinkitės tik nedideles 6-10 cm skersmens daržoves. Svarbiausia, kad šakniavaisinė daržovė būtų ryškios ir sodrios spalvos. Tokios veislės pasižymi stipriausiu skoniu. Odelė turi būti lygi, be įtrūkimų.
Žingsnis 1
Toliau kepkite daržoves. Įkaitinkite alyvuogių aliejų dideliame puode ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnus ir česnakus ir kepkite, kol jie suminkštės, bet neparuduos. Tai užtruks maždaug 3 minutes. Tada sudėkite burokėlius ir pakepkite 1 minutę.
Žingsnis 2
Troškinkite daržoves. Užpilkite daržoves sultiniu, pagardinkite druska ir pipirais ir užvirinkite. Uždenkite dangčiu ir virkite ant mažos ugnies, kol burokėliai išvirs - apie 20-30 minučių. Likus 5 minutėms iki gaminimo pabaigos supilkite grietinėlę. Tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 3
Susmulkinkite ingredientus. Daržoves sutrinkite trintuvu iki vientisos kreminės masės.
Kategorijos