Publikavimo data: 2025-08-17
Burokėlių salotos
Burokėliuose, kaip ir daugelyje šakniavaisių daržovių, yra daug ląstelienos, kuri ilgam suteikia sotumo jausmą. Ši daržovė taip pat turi daug kitų naudingų savybių: normalizuoja virškinimą, valo kraują, stabilizuoja cukraus kiekį. Burokėlius gali vartoti sergantieji diabetu, besilaikantieji dietos ir visi tie, kurie stebi savo sveikatą ir stengiasi nepersivalgyti. Vakarienei paruoškite sočias burokėlių salotas. Kad patiekalas būtų sultingas ir harmoningas, jį ruoškite su rūgščiais obuoliais.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite burokėliais. Šaknines daržoves sudėkite į puodą. Užpilkite šaltu vandeniu. Užvirinkite. Virkite, kol burokėliai bus paruošti, 50-60 minučių. Tada atvėsinkite, nuimkite odelę, supjaustykite plonais šiaudeliais arba sutarkuokite stambia tarka. Susmulkinkite riešutus. Nulupkite obuolį, supjaustykite juostelėmis.
Žingsnis 2
Paruoškite burokėlių salotas. Sumaišykite citrinos sultis su aliejumi, cukrumi ir druska. Burokėlius, obuolius ir riešutus sudėkite į dubenį. Supilkite citrinos padažą ir išmaišykite.
Kategorijos