Burokėlių salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Burokėlių salotos

Burokėliuose, kaip ir daugelyje šakniavaisių daržovių, yra daug ląstelienos, kuri ilgam suteikia sotumo jausmą. Ši daržovė taip pat turi daug kitų naudingų savybių: normalizuoja virškinimą, valo kraują, stabilizuoja cukraus kiekį. Burokėlius gali vartoti sergantieji diabetu, besilaikantieji dietos ir visi tie, kurie stebi savo sveikatą ir stengiasi nepersivalgyti. Vakarienei paruoškite sočias burokėlių salotas. Kad patiekalas būtų sultingas ir harmoningas, jį ruoškite su rūgščiais obuoliais.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
128 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.89/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Burokėlių salotos Žingsnis 1
Pasirūpinkite burokėliais. Šaknines daržoves sudėkite į puodą. Užpilkite šaltu vandeniu. Užvirinkite. Virkite, kol burokėliai bus paruošti, 50-60 minučių. Tada atvėsinkite, nuimkite odelę, supjaustykite plonais šiaudeliais arba sutarkuokite stambia tarka. Susmulkinkite riešutus. Nulupkite obuolį, supjaustykite juostelėmis.

Žingsnis 2

Burokėlių salotos Žingsnis 2
Paruoškite burokėlių salotas. Sumaišykite citrinos sultis su aliejumi, cukrumi ir druska. Burokėlius, obuolius ir riešutus sudėkite į dubenį. Supilkite citrinos padažą ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
daržovių patiekalai, garnyrai, salotos, daržovių salotos, šviežių daržovių salotos, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 10 minučių, islandija, vakarienė, agurkų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, be bendrų alergenų, receptų knyga, salotos su alyvuogėmis, salotos su raudonaisiais svogūnais, salotos su daržovėmis

Kategorijos