Publikavimo data: 2025-08-19
Burokėlių salotos su marinuotais kopūstais ir pupelėmis
Siūlau pasigaminti skanių burokėlių salotų su marinuotais kopūstais ir pupelėmis. Ypač mėgstu jas ruošti žiemą, kai norisi vitaminų. Šios salotos puikiai dera su mėsos patiekalais ir sudėtingais garnyrais.
Žingsnis 1
Kopūstus smulkiai susmulkinkite arba sutarkuokite specialia tarka.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite česnaką ir sudėkite į kopūstus.
Žingsnis 3
Tada sudėkite džiovintas žoleles, druską, pipirus, lauro lapą ir actą. Šiek tiek išminkykite kopūstus rankomis. (kopūstai turėtų susigulėti ir sumažėti). Palikite marinuotis 15 minučių.
Žingsnis 4
Burokėlius ir morkas supjaustykite kubeliais ir sudėkite į marinuotus kopūstus.
Žingsnis 5
Iš konservuotų pupelių nusausinkite skysčio perteklių ir sudėkite jas kartu su daržovėmis.
Žingsnis 6
Sumaišykite augalinį nerafinuotą aliejų su 1 arbatiniu šaukšteliu garstyčių, užpilkite salotas ir gerai išmaišykite.
Kategorijos