Publikavimo data: 2025-08-18
Burokėlių salotos su morkomis
Bene labiausiai paplitusios salotos Rusijoje, į kurias dedama burokėlių, yra užpilo, tačiau ne mažiau populiarios ir mėgstamos įvairios variacijos su mėsos ar žuvies priedais. Burokėliai turi organinių rūgščių, folio rūgšties, vitaminų B6 ir C ir pirmauja tarp daržovių pagal jodo kiekį. Dėl to tirpdo ir šalina kalcio perteklių iš kraujagyslių. Ne mažiau svarbus ir gebėjimas apsaugoti nuo laisvųjų radikalų dėl antioksidantų, kurių gausu burokėliuose.
Žingsnis 1
Burokėlius ir morkas sutarkuokite stambia tarka. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Vištienos filė apkepkite keptuvėje iki auksinės spalvos, atvėsinkite ir supjaustykite gabalėliais. Graikinius riešutus ir džiovintas slyvas smulkiai supjaustykite peiliu.
Žingsnis 2
Paimkite plačią lėkštę, ant kurios sluoksniais išdėliosite salotas, ir pirmąjį sluoksnį išklokite puse burokėlių kiekio, tada patepkite majonezu ir antruoju sluoksniu išdėliokite vištienos filė. Vėl ištepkite majonezu ir ant vištienos kaip trečiąjį sluoksnį užberkite smulkintų riešutų.
Žingsnis 3
Ketvirtasis sluoksnis - tarkuotos morkos, sumaišytos su sūriu. Sluoksnį kruopščiai aptepkite majonezu.
Žingsnis 4
Paskutinis sluoksnis - smulkintos džiovintos slyvos ir pusė likusių burokėlių. Viršų gausiai aptepkite majonezu ir pabarstykite smulkintomis žolelėmis.
Kategorijos