Publikavimo data: 2025-08-20
Burokėlių salotos su paprikomis
Salotos, kaip savarankiškas visavertis patiekalas, išpopuliarėjo XIX a. pabaigoje prancūzų virėjų dėka. To meto gurmanai mėgo valgyti smulkiai supjaustytus daržovių ir mėsos gabalėlius su padažais ir prieskoniais. Turtinguose ir aristokratiškuose to meto prancūzų namuose buvo laikoma, kad per vakarienę privaloma patiekti kelių rūšių skirtingų salotų.
Žingsnis 1
Smulkiais kubeliais supjaustykite kumpį ir pirmąjį sluoksnį sudėkite į salotinę. Sluoksnį patepkite majonezu. Kiaušinius sutarkuokite ir sudėkite į salotinę kaip antrąjį sluoksnį. Sluoksnį patepkite majonezu.
Žingsnis 2
Paprikas supjaustykite kubeliais ir išdėliokite kaip trečiąjį sluoksnį. Sluoksnį kruopščiai aptepkite majonezu.
Žingsnis 3
Sutarkuokite bulves ir sudėkite jas kaip ketvirtąjį sluoksnį. Sluoksnį patepkite majonezu.
Žingsnis 4
Sutarkuokite morkas ir sudėkite jas ant bulvių sluoksnio. Sluoksnį patepkite majonezu. Alyvuoges perpjaukite pusiau ir sudėkite prie morkų.
Žingsnis 5
Burokėlius ir sūrį sutarkuokite ir išdėliokite sluoksniais. Iš pradžių sūrį, paskui burokėlius, kiekvieną sluoksnį patepdami majonezu.
Kategorijos