Publikavimo data: 2025-08-18
Burokėlių salotos su spanguolėmis
Neįprastas salotų receptas su rūgščiomis spanguolėmis, saldžiais burokėliais, aštriais svogūnais, pikantiškais česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis. Padažui naudojamas saulėgrąžų aliejus. Tačiau jį galima pakeisti bet kokiu augaliniu aliejumi, pavyzdžiui, alyvuogių, rapsų ar linų sėmenų. Salotų sudėtyje yra vitaminų. Pavyzdžiui, burokėliai padeda nuo aterosklerozės ir greitina medžiagų apykaitą. O džiovintos spanguolės normalizuoja nervų sistemą ir stiprina imuninę sistemą.
Žingsnis 1
Supjaustykite salotoms skirtus ingredientus. Virtus burokėlius supjaustykite kubeliais. Smulkiai supjaustykite žoleles. Susmulkinkite česnaką. Svogūną supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Burokėlius, spanguoles, svogūnus, žoleles ir česnakus sudėkite į salotinę. Supilkite saulėgrąžų aliejų. Įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite.
Kategorijos