Publikavimo data: 2024-05-25
Burokėlių sriuba kaip vaikų darželyje
Daugelis iš mūsų prisimena maistą iš vaikų darželio su ypatinga šiluma. Taip yra todėl, kad jis labai lengvas ir skanus. Nieko nereikalingo. Jautriam vaiko virškinimui labai svarbu, kad maistas būtų lengvai virškinamas. Maistas turėtų būti neriebus, neaštrus, ne per rūgštus ir ne per sūrus. Todėl burokėliai, virti, kaip darželyje, gaunasi skanūs ir lengvi, o svarbiausia - naudingi.
Žingsnis 1
Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais arba sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite nedideliais griežinėliais.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 4
Virtus burokėlius supjaustykite plonais šiaudeliais. Jų prireiks pačioje burokėlių virimo pabaigoje.
Žingsnis 5
Užvirinkite sultinį ir sumažinkite ugnį. Į sultinį įmaišykite bulves ir virkite, kol suminkštės, retkarčiais nukošdami.
Žingsnis 6
Tuo tarpu keptuvėje ištirpinkite sviestą. Svogūnus ir morkas kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 7
Į daržoves įpilkite šaukštą kečupo ir nedidelį kiekį sultinio. Viską sumaišykite ir troškinkite ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės.
Žingsnis 8
Kai bulvės išvirs, sudėkite svogūnus, morkas ir supjaustytus burokėlius. Pagal skonį įberkite druskos ir cukraus, taip pat šaukštą grietinės. Išmaišykite. Burokėlių sriubą užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 9
Burokėlių sriuba paruošta. Gero apetito!
Kategorijos