Publikavimo data: 2024-05-25
Burokėlių sriuba su kopūstais
Burokėliai yra tradicinis daugelio slavų virtuvių, pavyzdžiui, lietuvių, baltarusių, ukrainiečių ir rusų, patiekalas. Paprastai patiekalas patiekiamas atvėsintas, paskanintas grietine arba majonezu, yra variantas, kai burokėliai verdami ant kefyro. Siūlome burokėlius virti ant daržovių sultinio su kopūstais. Ši sriuba yra mažai kaloringa ir aromatinga, idealiai tinka lengviems vasaros pietums.
Žingsnis 1
Susmulkinkite kopūstus.
Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Supjaustykite svogūnus griežinėliais.
Žingsnis 4
Burokėlius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 5
Paruoškite svogūnų ir morkų mišrainę. Įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi ant vidutinės ugnies daržoves kepkite 3-5 minutes. Likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos į keptuvę įpilkite pomidorų pastos. Kruopščiai išmaišykite ingredientus.
Žingsnis 6
Supilkite daržovių sultinį į puodą ir sudėkite supjaustytus kopūstus. Virkite 2-3 minutes.
Žingsnis 7
Į sriubą sudėkite keptas daržoves, burokėlius ir pagal skonį įberkite druskos bei pipirų. Sriubą virkite dar 3-5 minutes.
Žingsnis 8
Į sriubą įdėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Virkite sriubą dar 3-5 minutes, kol suminkštės.
Žingsnis 9
Sriubą išpilstykite į lėkštes, šiek tiek atvėsinkite ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos