Burokėlių sriuba su kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Burokėlių sriuba su kopūstais

Burokėliai yra tradicinis daugelio slavų virtuvių, pavyzdžiui, lietuvių, baltarusių, ukrainiečių ir rusų, patiekalas. Paprastai patiekalas patiekiamas atvėsintas, paskanintas grietine arba majonezu, yra variantas, kai burokėliai verdami ant kefyro. Siūlome burokėlius virti ant daržovių sultinio su kopūstais. Ši sriuba yra mažai kaloringa ir aromatinga, idealiai tinka lengviems vasaros pietums.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
32 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Burokėlių sriuba su kopūstais Žingsnis 1
Susmulkinkite kopūstus.

Žingsnis 2

Burokėlių sriuba su kopūstais Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 3

Burokėlių sriuba su kopūstais Žingsnis 3
Supjaustykite svogūnus griežinėliais.

Žingsnis 4

Burokėlių sriuba su kopūstais Žingsnis 4
Burokėlius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 5

Burokėlių sriuba su kopūstais Žingsnis 5
Paruoškite svogūnų ir morkų mišrainę. Įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi ant vidutinės ugnies daržoves kepkite 3-5 minutes. Likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos į keptuvę įpilkite pomidorų pastos. Kruopščiai išmaišykite ingredientus.

Žingsnis 6

Burokėlių sriuba su kopūstais Žingsnis 6
Supilkite daržovių sultinį į puodą ir sudėkite supjaustytus kopūstus. Virkite 2-3 minutes.

Žingsnis 7

Burokėlių sriuba su kopūstais Žingsnis 7
Į sriubą sudėkite keptas daržoves, burokėlius ir pagal skonį įberkite druskos bei pipirų. Sriubą virkite dar 3-5 minutes.

Žingsnis 8

Burokėlių sriuba su kopūstais Žingsnis 8
Į sriubą įdėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Virkite sriubą dar 3-5 minutes, kol suminkštės.

Žingsnis 9

Burokėlių sriuba su kopūstais Žingsnis 9
Sriubą išpilstykite į lėkštes, šiek tiek atvėsinkite ir patiekite. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos