Publikavimo data: 2024-05-25
Burokėlių sriuba su pupelėmis
Burokėlių sriuba - tradicinė daugelio slavų virtuvių šalta sriuba iš burokėlių. Iš pirmo žvilgsnio ji labai panaši į barščius. Tačiau pagrindinis skirtumas yra tas, kad ji gaminama be mėsos ir patiekiama šalta. Tačiau, jei norite, patiekdami ją galite įdėti griežinėliais pjaustytos virtos mėsos ir paukštienos. Šiame recepte siūlome pasigaminti burokėlių sriubą su pupelėmis. Sriuba gaunasi neįprasta ir soti!
Žingsnis 1
Morkas supjaustykite puslankiu arba plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Burokėlius supjaustykite plonais šiaudeliais.
Žingsnis 4
Bulves supjaustykite nedideliais griežinėliais.
Žingsnis 5
Užvirinkite daržovių sultinį, sudėkite burokėlius, bulves ir pupeles. Virkite, kol daržovės suminkštės.
Žingsnis 6
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 7
Į keptuvę sudėkite morkas ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 8
Į daržoves supilkite pomidorų pastą, išmaišykite ir dar porą minučių pakepinkite viską kartu.
Žingsnis 9
Kai daržovės puode išvirs, sudėkite svogūną, morką ir pomidorų pastą. Išmaišykite.
Žingsnis 10
Į sriubą įberkite druskos, cukraus, juodųjų pipirų ir acto. Burokėlių sriubą virkite dar 10-15 minučių. Paragaukite sriubą ir pagal skonį pakoreguokite druskos, cukraus ir acto kiekį.
Žingsnis 11
Burokėlių kolnikniką su pupelėmis patiekite atšaldytą arba karštą, kaip norite. Gero apetito!
Kategorijos