Publikavimo data: 2024-05-26
Burokėlių sriuba su vištiena ir kiaušiniu
Paįvairinkite sriubų pasirinkimą - pietums pasigaminkite burokėlių sriubą. Burokėlių sriuba yra tradicinis lietuvių, ukrainiečių, baltarusių ir rusų virtuvės patiekalas. Ši sriuba paprastai patiekiama atšaldyta su šviežiomis žolelėmis, grietine arba majonezu. Patiekalui paruošti reikės vištienos, bulvių, morkų, svogūnų, burokėlių, vištų kiaušinių ir krapų. Lengva ir aromatinga sriuba patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams!
Žingsnis 1
Vištienos kiaušinius supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Vištieną, bulves ir morkas supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Susmulkinkite svogūnus ir žoleles.
Žingsnis 4
Burokėlius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 5
Į puodą įpilkite 1 litrą vandens. Į vandenį sudėkite griežinėliais supjaustytą vištieną.
Žingsnis 6
Į sriubą sudėkite bulves, morkas ir svogūnus.
Žingsnis 7
Į sriubą sudėkite griežinėliais supjaustytus burokėlius. Kruopščiai išmaišykite sriubą ir virkite 30-35 minutes. Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos į sriubą pagal skonį įpilkite sviesto, druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Žingsnis 8
Į sriubą sudėkite supjaustytus vištienos kiaušinius.
Žingsnis 9
Sriubą išpilstykite į lėkštes, pabarstykite šviežiais krapais ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos