Burokėlių sriuba su vištiena ir kiaušiniu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Burokėlių sriuba su vištiena ir kiaušiniu

Paįvairinkite sriubų pasirinkimą - pietums pasigaminkite burokėlių sriubą. Burokėlių sriuba yra tradicinis lietuvių, ukrainiečių, baltarusių ir rusų virtuvės patiekalas. Ši sriuba paprastai patiekiama atšaldyta su šviežiomis žolelėmis, grietine arba majonezu. Patiekalui paruošti reikės vištienos, bulvių, morkų, svogūnų, burokėlių, vištų kiaušinių ir krapų. Lengva ir aromatinga sriuba patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams!
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
146 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Burokėlių sriuba su vištiena ir kiaušiniu Žingsnis 1
Vištienos kiaušinius supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 2

Burokėlių sriuba su vištiena ir kiaušiniu Žingsnis 2
Vištieną, bulves ir morkas supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 3

Burokėlių sriuba su vištiena ir kiaušiniu Žingsnis 3
Susmulkinkite svogūnus ir žoleles.

Žingsnis 4

Burokėlių sriuba su vištiena ir kiaušiniu Žingsnis 4
Burokėlius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 5

Burokėlių sriuba su vištiena ir kiaušiniu Žingsnis 5
Į puodą įpilkite 1 litrą vandens. Į vandenį sudėkite griežinėliais supjaustytą vištieną.

Žingsnis 6

Burokėlių sriuba su vištiena ir kiaušiniu Žingsnis 6
Į sriubą sudėkite bulves, morkas ir svogūnus.

Žingsnis 7

Burokėlių sriuba su vištiena ir kiaušiniu Žingsnis 7
Į sriubą sudėkite griežinėliais supjaustytus burokėlius. Kruopščiai išmaišykite sriubą ir virkite 30-35 minutes. Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos į sriubą pagal skonį įpilkite sviesto, druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Žingsnis 8

Burokėlių sriuba su vištiena ir kiaušiniu Žingsnis 8
Į sriubą sudėkite supjaustytus vištienos kiaušinius.

Žingsnis 9

Burokėlių sriuba su vištiena ir kiaušiniu Žingsnis 9
Sriubą išpilstykite į lėkštes, pabarstykite šviežiais krapais ir patiekite. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos