Publikavimo data: 2024-05-25
Burokėlių sriuba žiemai
Vasaros pabaiga ir rudens pradžia bus pažymėta gausiu daržovių derliumi. Todėl tai geras metas pasiruošti. Jei turite burokėlių, tai puiki proga pasiruošti burokėlių žiemai. Šio recepto akcentas - baltosios pupelės, dėl kurių burokėlių sriuba tampa dar neįprastesnė ir sotesnė. Tačiau nebūtina jos dėti. Ingredientai nurodyti 1 litro stiklainiui. Tokių stiklainių galite pagaminti daug. Kaip bus malonu žiemą atidaryti tokią burokėlių sriubą ir mėgautis vasaros skoniu!
Žingsnis 1
Morkas supjaustykite plonais pusapvaliais griežinėliais.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Bulves supjaustykite batonais.
Žingsnis 4
Burokėlius supjaustykite plonais šiaudeliais.
Žingsnis 5
Supilkite sultinį į puodą ir užvirinkite. Į puodą sudėkite burokėlius ir virkite apie 15 minučių, kol jie bus pusiau išvirę.
Žingsnis 6
Tuo tarpu keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant vidutinės ugnies 5-7 min. kepkite svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos.
Žingsnis 7
Sudėkite morkas ir viską kartu kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 8
Į keptuvę supilkite pomidorų pastą ir išmaišykite. Daržoves su pomidorų pasta kepkite dar 5 minutes, tada nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 9
Kai burokėliai bus pusiau išvirę, į puodą sudėkite bulves ir virkite dar 15 minučių.
Žingsnis 10
Pabaigoje sudėkite pupeles ir pakepinkite. Viską išmaišykite ir troškinkite dar 10 minučių.
Žingsnis 11
Į burokėlių sriubą įberkite cukraus, druskos, juodųjų pipirų ir acto. Išmaišykite ir paragaukite pagal skonį. Jei reikia, įberkite daugiau cukraus ir druskos.
Žingsnis 12
Sterilizuokite stiklainį ir dangtelį bet kokiu jums patogiu būdu. Supilkite karštą burokėlių sriubą ir užsukite dangtelį. Atsargiai apverskite stiklainį ir pastatykite jį aukštyn kojomis. Suvyniokite jį į rankšluostį ir palikite atvėsti 24 valandoms. Tada padėkite jį į sandėliuką. Burokėlių sriuba žiemai paruošta.
Kategorijos