Cacciatore - itališkai pagaminta vištiena su daržovėmis ir grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Cacciatore - itališkai pagaminta vištiena su daržovėmis ir grybais

Patiekalas būna ryškaus skonio ir išvaizdos. Kepti cacciatore tinka ir kaip atskiras patiekalas, ir kartu su virtų makaronų garnyru. Vietoj blauzdos galima naudoti gabalėliais supjaustytus sparnelius arba krūtinėlę. Tradiciškai cacciatore kepsniai gaminami iš paukštienos arba rečiau iš triušienos. Pats žodis "cacciatore" italų kalba reiškia "medžiotojas". Tai reiškia, kad šis kepsnys yra "medžiotojo" stiliaus patiekalas.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
122 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Cacciatore - itališkai pagaminta vištiena su daržovėmis ir grybais Žingsnis 1
Daržoves - salierų stiebus, papriką ir svogūną - supjaustykite mažais kubeliais. Atskirai supjaustykite grybus, aštriąją papriką ir česnaką.

Žingsnis 2

Cacciatore - itališkai pagaminta vištiena su daržovėmis ir grybais Žingsnis 2
Vištieną pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite paukštį alyvuogių aliejuje, kol taps auksinis, ir išimkite iš keptuvės.

Žingsnis 3

Cacciatore - itališkai pagaminta vištiena su daržovėmis ir grybais Žingsnis 3
Į tą patį aliejų suberkite smulkintus salierus, svogūnus ir paprikas. Troškinkite dešimt minučių. Tada sudėkite trintą česnaką ir aštriąją papriką. Troškinkite dar minutę.

Žingsnis 4

Cacciatore - itališkai pagaminta vištiena su daržovėmis ir grybais Žingsnis 4
Grąžinkite vištieną į keptuvę, sudėkite pomidorus ir vyną. Ant silpnos ugnies troškinkite patiekalą 40 minučių.

Žingsnis 5

Cacciatore - itališkai pagaminta vištiena su daržovėmis ir grybais Žingsnis 5
Kai patiekalas bus paruoštas, sudėkite petražoles ir alyvuoges. Pakaitinkite dar minutę ar dvi ir nukelkite patiekalą nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos