Publikavimo data: 2025-08-16
Cacciatore - itališkai pagaminta vištiena su daržovėmis ir grybais
Patiekalas būna ryškaus skonio ir išvaizdos. Kepti cacciatore tinka ir kaip atskiras patiekalas, ir kartu su virtų makaronų garnyru. Vietoj blauzdos galima naudoti gabalėliais supjaustytus sparnelius arba krūtinėlę. Tradiciškai cacciatore kepsniai gaminami iš paukštienos arba rečiau iš triušienos. Pats žodis "cacciatore" italų kalba reiškia "medžiotojas". Tai reiškia, kad šis kepsnys yra "medžiotojo" stiliaus patiekalas.
Žingsnis 1
Daržoves - salierų stiebus, papriką ir svogūną - supjaustykite mažais kubeliais. Atskirai supjaustykite grybus, aštriąją papriką ir česnaką.
Žingsnis 2
Vištieną pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite paukštį alyvuogių aliejuje, kol taps auksinis, ir išimkite iš keptuvės.
Žingsnis 3
Į tą patį aliejų suberkite smulkintus salierus, svogūnus ir paprikas. Troškinkite dešimt minučių. Tada sudėkite trintą česnaką ir aštriąją papriką. Troškinkite dar minutę.
Žingsnis 4
Grąžinkite vištieną į keptuvę, sudėkite pomidorus ir vyną. Ant silpnos ugnies troškinkite patiekalą 40 minučių.
Žingsnis 5
Kai patiekalas bus paruoštas, sudėkite petražoles ir alyvuoges. Pakaitinkite dar minutę ar dvi ir nukelkite patiekalą nuo ugnies.
Kategorijos