"Caro" vištienos kepsnys su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

"Caro" vištienos kepsnys su grybais

Nepaisant to, kad į šį vištienos kepsnį dedama daugybė ingredientų ir prieskonių, šis patiekalas turi privalumų - tai abipusiai naudingas gaminimo būdas, skonis ir prieinama kaina. Jame subtiliai dera grybų, sūrio ir kario skoniai, o bulvės, sūris ir grietinėlė sukuria švelnią tekstūrą. Kepimui puode taip pat naudinga tai, kad jis gaminamas puoduose. Dėl to atsiskleidžia įprasti ingredientai, sujungti į vieną puokštę, ir patiekalas tampa kitokio lygio. Jį ne gėda patiekti svečiams.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
112 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

"Caro" vištienos kepsnys su grybais Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūnus - pusžiedžiais, grybus - plonomis plokštelėmis. 2-3 min. pakepinkite svogūnus augaliniame aliejuje, tada sudėkite grybus ir 4-5 min. juos troškinkite.

Žingsnis 2

"Caro" vištienos kepsnys su grybais Žingsnis 2
Bulves ir morkas supjaustykite šiaudeliais arba mažais kubeliais. Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 3

"Caro" vištienos kepsnys su grybais Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Į indą supilkite 400 g verdančio vandens, ištirpinkite grietinėlę, druską, pipirus, prieskonius ir išmaišykite.

Žingsnis 4

"Caro" vištienos kepsnys su grybais Žingsnis 4
Į puodus sluoksniais arba mišriai sudėkite bulves, vištieną, grybus su svogūnais, morkas ir morkas. 2/3 puodo pripildykite padažu. Ant viršaus užbarstykite sūrio, uždarykite dangčiais ir siųskite į orkaitę maždaug valandai ar ilgiau. Troškinkite kepsnį 180 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos