Publikavimo data: 2024-06-09
"Caro" vištienos kepsnys su grybais
Nepaisant to, kad į šį vištienos kepsnį dedama daugybė ingredientų ir prieskonių, šis patiekalas turi privalumų - tai abipusiai naudingas gaminimo būdas, skonis ir prieinama kaina. Jame subtiliai dera grybų, sūrio ir kario skoniai, o bulvės, sūris ir grietinėlė sukuria švelnią tekstūrą. Kepimui puode taip pat naudinga tai, kad jis gaminamas puoduose. Dėl to atsiskleidžia įprasti ingredientai, sujungti į vieną puokštę, ir patiekalas tampa kitokio lygio. Jį ne gėda patiekti svečiams.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūnus - pusžiedžiais, grybus - plonomis plokštelėmis. 2-3 min. pakepinkite svogūnus augaliniame aliejuje, tada sudėkite grybus ir 4-5 min. juos troškinkite.
Žingsnis 2
Bulves ir morkas supjaustykite šiaudeliais arba mažais kubeliais. Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Į indą supilkite 400 g verdančio vandens, ištirpinkite grietinėlę, druską, pipirus, prieskonius ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Į puodus sluoksniais arba mišriai sudėkite bulves, vištieną, grybus su svogūnais, morkas ir morkas. 2/3 puodo pripildykite padažu. Ant viršaus užbarstykite sūrio, uždarykite dangčiais ir siųskite į orkaitę maždaug valandai ar ilgiau. Troškinkite kepsnį 180 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje.
Kategorijos