Publikavimo data: 2024-05-01
Čekiško tipo kastetas
Kiaulienos sprandinės, arba, kaip sakoma Čekijoje, "Veprevo kelio", receptas apima gana ilgą mėsos troškinimą aluje ir kepimą orkaitėje. Čekiška kiaulienos nugarinė - tai sultinga ir minkšta kepta mėsa, pasižyminti nepakartojamu skoniu, subtiliu prieskonių prieskoniu ir rausva plutele, pagaminta iš medaus ir garstyčių glazūros.
Žingsnis 1
Išvirkite kastinį. Kiaulienos nugarinę sudėkite į didelį puodą, suberkite morkas, svogūnus, česnakus, lauro lapą, kvapiuosius prieskonius, juoduosius ir aitriuosius pipirus, gvazdikėlius, druską ir užpilkite alumi. Skystis turi apsemti mėsą iki pusės: jei alaus nepakanka, įpilkite daugiau vandens. Pastatykite keptuvę su kumpiu ant silpnos ugnies. Užvirkite, nugriebkite putas. Uždenkite dangčiu ir virkite ant mažos ugnies 1 valandą. Tada apverskite puode esantį kastuvą į kitą pusę ir palikite virti dar 1 valandą.
Žingsnis 2
Paruoškite glajų. Dubenėlyje sumaišykite medų ir garstyčias.
Žingsnis 3
Paruoškite kepimui kepsnį. Perkelkite iškeptą nugarinę iš keptuvės į kepimo indą. Į formos dugną įpilkite šiek tiek sultinio iš puodo. Viršų aptepkite medaus ir garstyčių glajumi.
Žingsnis 4
Iškepkite kastinį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Siųskite formą su kiaulienos kumpiu į ją ir kepkite 1 valandą, kol plutelė paruduos. Periodiškai tikrinkite mėsą, kad ji nesudegtų. Kepimo metu 2 kartus aptepkite viršų medaus ir garstyčių glajumi. Išimkite paruoštą kiaulienos nugarinę iš orkaitės ir perkelkite ją iš formos į didelį plokščią indą.
Kategorijos