Čekiško tipo kastetas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Čekiško tipo kastetas

Kiaulienos sprandinės, arba, kaip sakoma Čekijoje, "Veprevo kelio", receptas apima gana ilgą mėsos troškinimą aluje ir kepimą orkaitėje. Čekiška kiaulienos nugarinė - tai sultinga ir minkšta kepta mėsa, pasižyminti nepakartojamu skoniu, subtiliu prieskonių prieskoniu ir rausva plutele, pagaminta iš medaus ir garstyčių glazūros.
Gaminimo laikas
220 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
187 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Garstyčios, maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.38/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Čekiško tipo kastetas Žingsnis 1
Išvirkite kastinį. Kiaulienos nugarinę sudėkite į didelį puodą, suberkite morkas, svogūnus, česnakus, lauro lapą, kvapiuosius prieskonius, juoduosius ir aitriuosius pipirus, gvazdikėlius, druską ir užpilkite alumi. Skystis turi apsemti mėsą iki pusės: jei alaus nepakanka, įpilkite daugiau vandens. Pastatykite keptuvę su kumpiu ant silpnos ugnies. Užvirkite, nugriebkite putas. Uždenkite dangčiu ir virkite ant mažos ugnies 1 valandą. Tada apverskite puode esantį kastuvą į kitą pusę ir palikite virti dar 1 valandą.

Žingsnis 2

Čekiško tipo kastetas Žingsnis 2
Paruoškite glajų. Dubenėlyje sumaišykite medų ir garstyčias.

Žingsnis 3

Čekiško tipo kastetas Žingsnis 3
Paruoškite kepimui kepsnį. Perkelkite iškeptą nugarinę iš keptuvės į kepimo indą. Į formos dugną įpilkite šiek tiek sultinio iš puodo. Viršų aptepkite medaus ir garstyčių glajumi.

Žingsnis 4

Čekiško tipo kastetas Žingsnis 4
Iškepkite kastinį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Siųskite formą su kiaulienos kumpiu į ją ir kepkite 1 valandą, kol plutelė paruduos. Periodiškai tikrinkite mėsą, kad ji nesudegtų. Kepimo metu 2 kartus aptepkite viršų medaus ir garstyčių glajumi. Išimkite paruoštą kiaulienos nugarinę iš orkaitės ir perkelkite ją iš formos į didelį plokščią indą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos