Publikavimo data: 2024-06-15
Česnakinė musaka
Tradicinę graikišką musaką sudaro keli sluoksniai - prinokę baklažanai, švelni ėriena, pomidorai ir bešamelio padažas. Yra daugybė mousakos gaminimo variantų, kurie priklauso nuo teritorinės kilmės arba tiesiog nuo virėjo fantazijos. Bet kokiu atveju patiekalas būna skanus ir sotus. Svarbiausia nepamiršti prieskonių ir pagardų, kurie patiekalui suteikia ypatingą skonį ir aromatą. Česnakai idealiai tinka musakai, nes suteikia malonų aštrumą ir pikantiškumą.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves ir faršą kepimui. Sudėkite baklažanų ir paprikų griežinėlius ant kepimo skardos, apšlakstykite aliejumi ir 10 min. kepkite 200 laipsnių orkaitėje. Į atskirą dubenį sudėkite maltą mėsą, pasūdykite, pagardinkite pipirais, suberkite smulkintą svogūną ir 3 smulkintas česnako skilteles. Fetą sumaišykite su jogurtu ir 2 skiltelėmis smulkiai supjaustyto česnako ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Iškepkite musaką. Kepimo indą patepkite aliejumi ir ant dugno sudėkite bulvių sluoksnį. Jį storai užpilkite dalimi fetos ir jogurto padažo. Ant viršaus sudėkite pomidorų sluoksnį ir tolygiai užpilkite padažą. Ant viršaus sudėkite baklažanus, maltą mėsą ir svogūnus. Vėl aptepkite padažu, ant viršaus sudėkite keptas paprikas, uždenkite žaliomis morkomis ir užpilkite likusiu padažu. Įdėkite formą į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 60 minučių. Prieš patiekdami leiskite musakai šiek tiek sukietėti.
Kategorijos