Česnakiniai ežiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Česnakiniai ežiai

Ežiukai iš maltos mėsos panašūs į mėsos kukulius, tačiau jie turi savų ypatumų. Vietoj duonos į ežiukus dedama ryžių, kitų grūdinių kultūrų arba smulkių džiūvėsėlių. Dažniau naudojami įdarai, sumaišyti santykiu 50-50 %. Kad ryžiai ežiukuose tikrai primintų adatas, geriau naudoti ilgagrūdes veisles, ryžius virti iki pusiau išvirtų ir dėti juos santykiu 85 % maltos mėsos ir 15 % ryžių. Į ežius galite dėti mėgstamų prieskonių, padažo ir kitų pikantiškų ingredientų, įskaitant aromatinį česnaką.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
156 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.92/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Česnakiniai ežiai Žingsnis 1
Paruoškite pieno padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir kepkite, kol taps smėlio spalvos. Į puodą supilkite pieną, įberkite druskos, suberkite smulkintus krapus ir virkite 5-10 minučių, kol padažas sutirštės.

Žingsnis 2

Česnakiniai ežiai Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus. Dubenyje sumaišykite maltą jautieną, česnaką, morkas ir ryžius. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite maltą mėsą iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Česnakiniai ežiai Žingsnis 3
Troškinkite ežius su česnakais. Iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus, sudėkite juos į aukštą keptuvę, užpilkite karštu vandeniu ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol išvirs, maždaug 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos