Publikavimo data: 2024-06-08
Česnakiniai ežiai
Ežiukai iš maltos mėsos panašūs į mėsos kukulius, tačiau jie turi savų ypatumų. Vietoj duonos į ežiukus dedama ryžių, kitų grūdinių kultūrų arba smulkių džiūvėsėlių. Dažniau naudojami įdarai, sumaišyti santykiu 50-50 %. Kad ryžiai ežiukuose tikrai primintų adatas, geriau naudoti ilgagrūdes veisles, ryžius virti iki pusiau išvirtų ir dėti juos santykiu 85 % maltos mėsos ir 15 % ryžių. Į ežius galite dėti mėgstamų prieskonių, padažo ir kitų pikantiškų ingredientų, įskaitant aromatinį česnaką.
Žingsnis 1
Paruoškite pieno padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir kepkite, kol taps smėlio spalvos. Į puodą supilkite pieną, įberkite druskos, suberkite smulkintus krapus ir virkite 5-10 minučių, kol padažas sutirštės.
Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus. Dubenyje sumaišykite maltą jautieną, česnaką, morkas ir ryžius. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite maltą mėsą iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Troškinkite ežius su česnakais. Iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus, sudėkite juos į aukštą keptuvę, užpilkite karštu vandeniu ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol išvirs, maždaug 30 minučių.
Kategorijos