Publikavimo data: 2024-06-15
Česnakų chakhokhbili su ananasais
Chakhokhbili yra gruziniškas troškinys iš paukštienos ir daržovių. Šis patiekalas labai populiarus Kaukaze, o tradicinėje versijoje naudojama fazano mėsa. Tačiau su vištiena jis gaunasi ne ką prastesnis, todėl bet kuri šeimininkė gali lengvai jį paruošti savo virtuvėje. Patiekalas gana aštrus, galima pažaisti skonių kontrastais ir į jį įdėti ko nors vaisinio, pavyzdžiui, ananasų. Nustebinkite savo šeimą ir draugus tokiu spalvingu ir įdomiu patiekalu.
Žingsnis 1
Vištieną išdarinėkite, atskirkite mėsą nuo kaulų ir supjaustykite dideliais gabalais. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite filė ant didelės ugnies savo riebaluose, augalinio aliejaus naudoti nebūtina.
Žingsnis 2
Iškepusią vištieną perkelkite į lėkštę, o toje pačioje keptuvėje apkepkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Kai svogūnai įgaus auksinę spalvą, sudėkite mėsos gabalėlius.
Žingsnis 3
Susmulkinkite pomidorų gabalėlius, pipirus ir du trečdalius česnako skiltelių. Supilkite šį mišinį ant vištienos ir 20 minučių troškinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 4
Likusį česnaką supjaustykite plonais griežinėliais ir, kai patiekalas bus paruoštas, tolygiai apibarstykite juo chakhokhbili ir pagardinkite pipirais. Jei nemėgstate aštrumo, česnako pabaigoje galite nedėti. Supjaustykite plonais griežinėliais ananasus ir jais papuoškite patiekalą, bet nemaišykite.
Kategorijos