Publikavimo data: 2024-03-24
Cevapcicici paprikų ir pomidorų padaže
Čevapčičiai yra populiarus Balkanų patiekalas - tai mažos dešrelės iš maltos mėsos su svogūnais ir prieskoniais. Šis patiekalas gaminamas Serbijoje, Juodkalnijoje ir Kroatijoje. Cevapcicici įdaras tradiciškai būna jautienos, rečiau - avienos ir kiaulienos. Mėsa smulkiai pjaustoma, o ne malama mėsmale. Šiame recepte naudojama įprasta malta mėsa, o tai palengvina užduotį. Čevapčičius galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba su garnyru.
Žingsnis 1
Mėsą sudėkite į gilų dubenį. Įberkite porą žiupsnelių druskos, pagal skonį maltų juodųjų pipirų ir skiltelę česnako. Gerai išmaišykite mėsą iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 2
Iš maltos mėsos suformuokite nedideles 10 cm ilgio dešreles.
Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o česnako skiltelę susmulkinkite.
Žingsnis 4
Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais. Paprikas supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Į keptuvę sudėkite čevapčikus ir kepkite apie 10 minučių, kol jie iškeps ant vidutinės ugnies. Periodiškai apverskite keptuvę, kad ji būtų tolygiai iškepusi.
Žingsnis 6
Kitoje keptuvėje augaliniame aliejuje 5 minutes pakepinkite svogūną ir česnaką. Sudėkite pipirus ir pomidorus. Troškinkite ant silpnos ugnies 5-7 minutes.
Žingsnis 7
Į daržoves sudėkite apkeptus cepelinus, kelis kartus apverskite, kad jie visiškai apsemtų padažą. Troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 8
Papuoškite patiekalą smulkintomis žolelėmis. Chevapchichi saldžiųjų paprikų ir pomidorų padaže paruoštas.
Kategorijos