Publikavimo data: 2024-04-01
Cezario salotos su alyvuogėmis.
Viduržemio jūros regiono virtuvėje gausu salotų, o pagrindinę vietą tarp jų užima visų mėgstamos Cezario salotos. Šio recepto geografija prasideda Amerikoje. Salotas praėjusio amžiaus pradžioje išrado itališkų šaknų turintis amerikietis Cezaris Kardinis. Salotos tinka tiek darbo dienos, tiek šventiniam stalui. Sultinga vištienos krūtinėlė, salotų lapai, pomidorai ir skrebučiai - tradicinis receptas, papildytas pagrindiniu Balkanų simboliu - alyvuogėmis.
Žingsnis 1
Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę.
Žingsnis 2
Sudėkite vištienos filė į keptuvę, įkaitintą su augaliniu aliejumi, ir kepkite 10-15 minučių, neapversdami.
Žingsnis 3
Pasūdykite ir papipirinkite filė, pagardinkite prieskoniais.
Žingsnis 4
Apverskite mėsą ir dar kartą pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais. Kepkite dar 10-15 minučių.
Žingsnis 5
Vištieną vėl apverskite ir kepkite, kol iškeps.
Žingsnis 6
Supjaustykite paruoštą filė griežinėliais.
Žingsnis 7
Aisbergo salotas sudėkite į lėkštę.
Žingsnis 8
Tada išdėliokite vyšninių pomidorų puseles.
Žingsnis 9
Įdėkite keletą bryndzos griežinėlių.
Žingsnis 10
Ant salotų uždėkite keptą vištieną. Apšlakstykite Cezario padažu.
Žingsnis 11
Salotas pabarstykite skrebučiais.
Žingsnis 12
Salotas papuoškite nedideliu kiekiu alyvuogių.
Kategorijos