Cezario salotos su vištiena ir pomidorais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-24

Cezario salotos su vištiena ir pomidorais

Cezario salotos su vištiena ir pomidorais yra populiarus amerikiečių virtuvės patiekalas. 1924 m. amerikietis Cezaris Kardinis (Caesar Cardini) atidarė savo restoraną. Liepos 4-ąją, JAV Nepriklausomybės dieną, jis sulaukė daug lankytojų ir nežinojo, kuo juos pamaitinti. Galiausiai jis nusprendė sumaišyti salotų lapus, pomidorus, skrebučius ir padažą ir pagaminti salotas. Nuo tos dienos jos tapo šios vietos patiekalu ir išgarsėjo visame pasaulyje.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
137 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.86/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cezario salotos su vištiena ir pomidorais Žingsnis 1
Parmezano sūrį sutarkuokite stambia tarka. Nuplautus pomidorus supjaustykite mažais griežinėliais.

Žingsnis 2

Cezario salotos su vištiena ir pomidorais Žingsnis 2
Į įkaitintą keptuvę sudėkite vištienos filė su prieskoniais ir kepkite, kol apskrus. Atvėsinkite vištienos filė ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 3

Cezario salotos su vištiena ir pomidorais Žingsnis 3
Į gilią lėkštę sudėkite salotų lapus, pomidorus ir vištienos filė.

Žingsnis 4

Cezario salotos su vištiena ir pomidorais Žingsnis 4
Salotas užpilkite Cezario padažu ir gerai išmaišykite. Prieš patiekdami į salotas įdėkite kruopų ir pabarstykite tarkuotu sūriu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos