Publikavimo data: 2024-03-24
Cezario salotos su vištiena ir pomidorais
Cezario salotos su vištiena ir pomidorais yra populiarus amerikiečių virtuvės patiekalas. 1924 m. amerikietis Cezaris Kardinis (Caesar Cardini) atidarė savo restoraną. Liepos 4-ąją, JAV Nepriklausomybės dieną, jis sulaukė daug lankytojų ir nežinojo, kuo juos pamaitinti. Galiausiai jis nusprendė sumaišyti salotų lapus, pomidorus, skrebučius ir padažą ir pagaminti salotas. Nuo tos dienos jos tapo šios vietos patiekalu ir išgarsėjo visame pasaulyje.
Žingsnis 1
Parmezano sūrį sutarkuokite stambia tarka. Nuplautus pomidorus supjaustykite mažais griežinėliais.
Žingsnis 2
Į įkaitintą keptuvę sudėkite vištienos filė su prieskoniais ir kepkite, kol apskrus. Atvėsinkite vištienos filė ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 3
Į gilią lėkštę sudėkite salotų lapus, pomidorus ir vištienos filė.
Žingsnis 4
Salotas užpilkite Cezario padažu ir gerai išmaišykite. Prieš patiekdami į salotas įdėkite kruopų ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kategorijos