Cezario salotos su vištiena ir pomidorais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-24

Cezario salotos su vištiena ir pomidorais

Cezario salotos su vištiena ir pomidorais yra populiarus amerikiečių virtuvės patiekalas. 1924 m. amerikietis Cezaris Kardinis (Caesar Cardini) atidarė savo restoraną. Liepos 4-ąją, JAV Nepriklausomybės dieną, jis sulaukė daug lankytojų ir nežinojo, kuo juos pamaitinti. Galiausiai jis nusprendė sumaišyti salotų lapus, pomidorus, skrebučius ir padažą ir pagaminti salotas. Nuo tos dienos jos tapo šios vietos patiekalu ir išgarsėjo visame pasaulyje.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
137 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.86/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Cezario salotos su vištiena ir pomidorais Žingsnis 1
Parmezano sūrį sutarkuokite stambia tarka. Nuplautus pomidorus supjaustykite mažais griežinėliais.

Žingsnis 2

Cezario salotos su vištiena ir pomidorais Žingsnis 2
Į įkaitintą keptuvę sudėkite vištienos filė su prieskoniais ir kepkite, kol apskrus. Atvėsinkite vištienos filė ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 3

Cezario salotos su vištiena ir pomidorais Žingsnis 3
Į gilią lėkštę sudėkite salotų lapus, pomidorus ir vištienos filė.

Žingsnis 4

Cezario salotos su vištiena ir pomidorais Žingsnis 4
Salotas užpilkite Cezario padažu ir gerai išmaišykite. Prieš patiekdami į salotas įdėkite kruopų ir pabarstykite tarkuotu sūriu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
salotos, šviežių daržovių salotos, salotos su vištiena, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, vakarienė, kopūstų sezonas, pomidorų sezonas, Cezario salotos, receptų knyga, salotos su vištienos filė, salotos su vyšniniais pomidorais, salotos su majonezu, salotos su baltagūžiais kopūstais, salotos su daržovėmis, salotos su augaliniu aliejumi, vakarienė su vištienos filė, vakarienė su kopūstais, Cezario salotos su kopūstais

Kategorijos