Publikavimo data: 2024-02-04
Cezario salotos su krevetėmis receptas
Šias salotas galima ne tik gaminti, bet ir valgyti įvairiais būdais. Pavyzdžiui, patiekalo autoriaus Cesar Cardini dukra pasakojo, kad pagal originalų receptą buvo naudojami sveiki salotų lapai, kuriuos restorano svečiai turėjo pirštais paimti už kotelio, be to, į patiekalą taip pat buvo dedami kietai virti kiaušiniai ir alyvuogių aliejus. Tačiau mes nusprendėme laikytis klasikinio varianto ir rekomenduojame naudoti indus!
Žingsnis 1
Nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite salotas. Salotų geriau nepjaustyti peiliu, o suplėšyti rankomis, kad jos netaptų karčios. Stambiai sutarkuokite sūrį, nulupkite ir smulkiai sukapokite česnaką. Smulkiai supjaustykite ančiuvius, jei reikia, nulupkite krevetes ir perpjaukite jas per pusę. Duoną supjaustykite stambiais kubeliais.
Žingsnis 2
Įkaitintame augaliniame aliejuje 5 min. kepkite krevetes, kol taps auksinės spalvos, tada sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite. Leiskite krevetėms šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 3
Sausoje keptuvėje apkepkite duonos kubelius, kol paruduos.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą: majonezą sumaišykite su sojų padažu, ančiuviais ir česnakais. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Sudėkite salotas: sudėkite krevetes į lėkštę, atsargiai sumaišykite su romėnų padažu ir juo aptepkite krevetes, viską pabarstykite tarkuotu sūriu ir ruginės duonos kubeliais.
Kategorijos