Publikavimo data: 2024-03-31
Cezario salotos su feta.
Viduržemio jūros regiono salotos - tai nuostabiosios Cezario salotos. Jas praėjusio amžiaus pradžioje išrado itališkų šaknų turintis amerikietis Cezaris Kardinis. Šis patiekalas turi daugybę paruošimo variantų, tačiau klasika išliko nepakitusi: švelni vištienos krūtinėlė, salotų lapai, pomidorai ir traškūs skrebučiai. Kad salotos taptų dar švelnesnės, į šiuos ingredientus pridėkite fetos sūrio.
Žingsnis 1
Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir sudėkite vištienos filė. Kepkite 10-15 minučių iš vienos pusės.
Žingsnis 3
Apibarstykite filė prieskoniais ir prieskoninėmis žolelėmis.
Žingsnis 4
Atsargiai apverskite vištienos filė į kitą pusę. Apkeptą pusę pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais. Kepkite vištieną dar 10-15 minučių.
Žingsnis 5
Vištienos filė vėl apverskite ir kepkite, kol iškeps.
Žingsnis 6
Leiskite mėsai šiek tiek atvėsti ir po to ją supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 7
Į lėkštę kaip pirmą sluoksnį sudėkite aisbergo salotų lapus.
Žingsnis 8
Ant salotų lapų išdėliokite vyšninius pomidorus.
Žingsnis 9
Sudėkite fetos sūrį.
Žingsnis 10
Sudėkite griežinėliais supjaustytą vištieną.
Žingsnis 11
Salotas pagardinkite specialiu Cezario padažu.
Žingsnis 12
Ant viršaus užberkite šiek tiek džiūvėsėlių. Salotos paruoštos!
Kategorijos