Cezario salotos su grietinės padažu ir bagetės skrebučiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Cezario salotos su grietinės padažu ir bagetės skrebučiais

Garsiosios Cezario salotos šiandien ruošiamos beveik kiekviename restorane ir kavinėje. Jas galima lengvai pasigaminti namuose. Į originalų receptą įeina žalumynai, kiaušiniai, skrebučiai, sūris, žuvis, vištiena ir padažas iš trynių, alyvuogių aliejaus, česnako, citrinos sulčių ir Vusterio padažo. Tačiau naminį Cezario padažą galite pasigaminti paprasčiau - iš grietinės ir garstyčių.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
172 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cezario salotos su grietinės padažu ir bagetės skrebučiais Žingsnis 1
Marinuokite vištienos krūtinėlę. Mėsą pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Ant viršaus pabarstykite rozmarinų ir svogūnų. Apšlakstykite mėsą alyvuogių aliejumi. Palikite 15 minučių pailsėti.

Žingsnis 2

Cezario salotos su grietinės padažu ir bagetės skrebučiais Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite grietinę, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, garstyčias, parmezaną, druską ir pipirus. Į mišinį išspauskite česnaką ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Cezario salotos su grietinės padažu ir bagetės skrebučiais Žingsnis 3
Baigkite kepti vištieną. Marinuotą krūtinėlę nulupkite nuo rozmarinų ir svogūnų. Kepkite vištieną aliejuje ant labai stiprios ugnies iš abiejų pusių 8-10 minučių. Kai šonai paruduos, sumažinkite kaitrą iki vidutinės, uždenkite ir kepkite dar 5 minutes. Sudėkite mėsą į atskirą dubenį ir atvėsinkite. Tada krūtinėlę supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.

Žingsnis 4

Cezario salotos su grietinės padažu ir bagetės skrebučiais Žingsnis 4
Paruoškite Cezario salotas su grietine. Bagetės kubelius kepkite 5 min., kol taps auksinės spalvos, pasūdykite ir pabarstykite raudonėliais. Atskirame dubenyje sumaišykite salotų lapus su padažu. Tada sudėkite juos į plokščią lėkštę. Tolygiai paskirstykite pomidorus, vištieną. Sudėkite bagetės riekeles, pabarstykite parmezanu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos