Publikavimo data: 2024-05-25
Cezario salotos su grietinės padažu ir bagetės skrebučiais
Garsiosios Cezario salotos šiandien ruošiamos beveik kiekviename restorane ir kavinėje. Jas galima lengvai pasigaminti namuose. Į originalų receptą įeina žalumynai, kiaušiniai, skrebučiai, sūris, žuvis, vištiena ir padažas iš trynių, alyvuogių aliejaus, česnako, citrinos sulčių ir Vusterio padažo. Tačiau naminį Cezario padažą galite pasigaminti paprasčiau - iš grietinės ir garstyčių.
Žingsnis 1
Marinuokite vištienos krūtinėlę. Mėsą pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Ant viršaus pabarstykite rozmarinų ir svogūnų. Apšlakstykite mėsą alyvuogių aliejumi. Palikite 15 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite grietinę, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, garstyčias, parmezaną, druską ir pipirus. Į mišinį išspauskite česnaką ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Baigkite kepti vištieną. Marinuotą krūtinėlę nulupkite nuo rozmarinų ir svogūnų. Kepkite vištieną aliejuje ant labai stiprios ugnies iš abiejų pusių 8-10 minučių. Kai šonai paruduos, sumažinkite kaitrą iki vidutinės, uždenkite ir kepkite dar 5 minutes. Sudėkite mėsą į atskirą dubenį ir atvėsinkite. Tada krūtinėlę supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 4
Paruoškite Cezario salotas su grietine. Bagetės kubelius kepkite 5 min., kol taps auksinės spalvos, pasūdykite ir pabarstykite raudonėliais. Atskirame dubenyje sumaišykite salotų lapus su padažu. Tada sudėkite juos į plokščią lėkštę. Tolygiai paskirstykite pomidorus, vištieną. Sudėkite bagetės riekeles, pabarstykite parmezanu.
Kategorijos