Publikavimo data: 2024-09-17
Cezario salotos su parmezanu ir skrebučiais
Garsiąsias Cezario salotas išrado prancūzų kilmės amerikiečių virėjas Cesaras Cardini. Tai įvyko 1924 m. liepos 4 d., Jungtinių Amerikos Valstijų nepriklausomybės dieną, kai jo įstaigos virtuvėje beveik nebeliko maisto, o svečiai reikalavo valgyti. 1953 m. Paryžiaus epikūrininkų draugija apdovanojo Cezarį kaip geriausią receptą, išrastą Amerikoje per pastaruosius 50 metų. Originaliame recepte ančiuvių nebuvo, tačiau šiuolaikiniuose variantuose jie dažnai būna vienas iš pagrindinių ingredientų.
Žingsnis 1
Į dubenį įmuškite 1 visą kiaušinį ir įmuškite antro kiaušinio trynį. Įpilkite 10 g citrinos sulčių, garstyčių, Vorčesteršyro padažo ir suplakite mikseriu. Nuo duonos nupjaukite plutelę, supjaustykite duoną kubeliais ir išdžiovinkite 180 laipsnių temperatūroje. Duonos džiūvėsėlius pakepinkite aliejuje su smulkintu česnaku.
Žingsnis 2
Parmezaną sutarkuokite stambia tarka. Rankomis suplėšykite romano lapus ir sudėkite juos į salotinę. Sudėkite likusius ingredientus ir sumaišykite.
Kategorijos