Cezario salotos su parmezanu ir skrebučiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Cezario salotos su parmezanu ir skrebučiais

Garsiąsias Cezario salotas išrado prancūzų kilmės amerikiečių virėjas Cesaras Cardini. Tai įvyko 1924 m. liepos 4 d., Jungtinių Amerikos Valstijų nepriklausomybės dieną, kai jo įstaigos virtuvėje beveik nebeliko maisto, o svečiai reikalavo valgyti. 1953 m. Paryžiaus epikūrininkų draugija apdovanojo Cezarį kaip geriausią receptą, išrastą Amerikoje per pastaruosius 50 metų. Originaliame recepte ančiuvių nebuvo, tačiau šiuolaikiniuose variantuose jie dažnai būna vienas iš pagrindinių ingredientų.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
114 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.92/5 (37 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cezario salotos su parmezanu ir skrebučiais Žingsnis 1
Į dubenį įmuškite 1 visą kiaušinį ir įmuškite antro kiaušinio trynį. Įpilkite 10 g citrinos sulčių, garstyčių, Vorčesteršyro padažo ir suplakite mikseriu. Nuo duonos nupjaukite plutelę, supjaustykite duoną kubeliais ir išdžiovinkite 180 laipsnių temperatūroje. Duonos džiūvėsėlius pakepinkite aliejuje su smulkintu česnaku.

Žingsnis 2

Cezario salotos su parmezanu ir skrebučiais Žingsnis 2
Parmezaną sutarkuokite stambia tarka. Rankomis suplėšykite romano lapus ir sudėkite juos į salotinę. Sudėkite likusius ingredientus ir sumaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos