Cezario salotos su sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Cezario salotos su sūriu

Visame pasaulyje garsios Cezario salotos savo pavadinimą gavo ne iš Romos imperatoriaus. Jas praėjusio amžiaus pradžioje išrado itališkų šaknų turintis amerikietis Cezaris Kardinis. Šis patiekalas tapo toks populiarus, kad jo galima rasti beveik kiekviename restorane. Tačiau geriau jį pasigaminti savo rankomis namuose. Į klasikinių salotų sudedamąsias dalis pridėję bryndzos, išgausite subtilesnį ir malonesnį skonį.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
65 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, vėžiagyviai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.09/5 (35 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cezario salotos su sūriu Žingsnis 1
Vyšninius pomidorus supjaustykite puselėmis.

Žingsnis 2

Cezario salotos su sūriu Žingsnis 2
Perpjaukite krevetes išilgai, neperpjaudami išilgai keteros.

Žingsnis 3

Cezario salotos su sūriu Žingsnis 3
Keptuvėje su dideliu kiekiu sviesto apkepkite supjaustytas krevetes iš vienos pusės, kol jos taps auksinės spalvos.

Žingsnis 4

Cezario salotos su sūriu Žingsnis 4
Krevetes apverskite į kitą pusę ir taip pat kepkite, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 5

Cezario salotos su sūriu Žingsnis 5
Paimkite lėkštę, ant jos išdėliokite kelis lapus aisbergo salotų.

Žingsnis 6

Cezario salotos su sūriu Žingsnis 6
Į salotas sudėkite per pusę perpjautus vyšninius pomidorus.

Žingsnis 7

Cezario salotos su sūriu Žingsnis 7
Į salotas įdėkite keletą bryndzos griežinėlių.

Žingsnis 8

Cezario salotos su sūriu Žingsnis 8
Į ingredientus sudėkite keptas krevetes.

Žingsnis 9

Cezario salotos su sūriu Žingsnis 9
Salotas pagardinkite specialiu Cezario padažu.

Žingsnis 10

Cezario salotos su sūriu Žingsnis 10
Salotas papuoškite iš anksto pakepintais džiūvėsėliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos