Publikavimo data: 2024-03-31
Cezario salotos su sūriu
Visame pasaulyje garsios Cezario salotos savo pavadinimą gavo ne iš Romos imperatoriaus. Jas praėjusio amžiaus pradžioje išrado itališkų šaknų turintis amerikietis Cezaris Kardinis. Šis patiekalas tapo toks populiarus, kad jo galima rasti beveik kiekviename restorane. Tačiau geriau jį pasigaminti savo rankomis namuose. Į klasikinių salotų sudedamąsias dalis pridėję bryndzos, išgausite subtilesnį ir malonesnį skonį.
Žingsnis 1
Vyšninius pomidorus supjaustykite puselėmis.
Žingsnis 2
Perpjaukite krevetes išilgai, neperpjaudami išilgai keteros.
Žingsnis 3
Keptuvėje su dideliu kiekiu sviesto apkepkite supjaustytas krevetes iš vienos pusės, kol jos taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Krevetes apverskite į kitą pusę ir taip pat kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Paimkite lėkštę, ant jos išdėliokite kelis lapus aisbergo salotų.
Žingsnis 6
Į salotas sudėkite per pusę perpjautus vyšninius pomidorus.
Žingsnis 7
Į salotas įdėkite keletą bryndzos griežinėlių.
Žingsnis 8
Į ingredientus sudėkite keptas krevetes.
Žingsnis 9
Salotas pagardinkite specialiu Cezario padažu.
Žingsnis 10
Salotas papuoškite iš anksto pakepintais džiūvėsėliais.
Kategorijos