Publikavimo data: 2024-03-31
Cezario salotos su vištiena ir vyšniniais pomidorais
Šis lengvas ir sveikas patiekalas pavadintas italų kilmės amerikiečio Cezario Kardinio vardu. Šis patiekalas, neturintis nieko bendra su Romos imperijos epocha, atsirado po Pirmojo pasaulinio karo ir labai išpopuliarėjo. Garsiausias pasaulyje salotas galima ruošti ir kasdien, ir papildomai prie šventinio stalo. Kepta vištienos krūtinėlė su salotų lapais, pomidorais ir skrebučiais yra visų salotų klasika.
Žingsnis 1
Sūrį susmulkinkite stambia tarka.
Žingsnis 2
Vyšninius pomidorus supjaustykite puselėmis.
Žingsnis 3
Paimkite keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi ir sudėkite krūtinėlės filė. Kepkite iš vienos pusės 10-15 minučių.
Žingsnis 4
Vištienos filė pabarstykite prieskoniais ir pagal skonį įberkite druskos bei pipirų.
Žingsnis 5
Vištienos filė apverskite į kitą pusę ir taip pat pagal skonį pagardinkite prieskoniais, druska ir juodaisiais pipirais. Toliau kepkite dar 10-15 minučių.
Žingsnis 6
Vištienos filė vėl apverskite ir kepkite, kol iškeps.
Žingsnis 7
Paimkite pjaustymo lentą ir supjaustykite salotoms skirtą keptą vištieną griežinėliais.
Žingsnis 8
Paimkite serviravimo lėkštę. Ant jos sudėkite aisbergo salotas.
Žingsnis 9
Tada sluoksniuokite vyšninių pomidorų puseles.
Žingsnis 10
Išdėliokite vištienos gabalėlius.
Žingsnis 11
Įpilkite Cezario padažo.
Žingsnis 12
Ant tarkuoto sūrio pabarstykite salotas.
Žingsnis 13
Salotas papuoškite iš anksto pakepintais džiūvėsėliais.
Žingsnis 14
Gražiai išdėliokite salotas lėkštėje. Sudėkite ingredientus, kaip nurodyta recepte. Įdėkite skrudintų skrebučių ir patiekite.
Kategorijos