Cezario salotų padažas su Dižono garstyčiomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Cezario salotų padažas su Dižono garstyčiomis

Nuo tada, kai Cezaris Kardinis pirmą kartą užpylė virtų kiaušinių, salotų lapų ir džiūvėsėlių mišinį Vusterio padažu ir alyvuogių aliejumi, praėjo beveik 100 metų, o Cezario salotos ir jų padažas įgavo daugybę skirtingų interpretacijų. Akivaizdus Cezario padažo struktūros ir konsistencijos panašumas į majonezą neišvengiamai paskatino pridėti garstyčių, o teisingiausiu klasikiniu padažo variantu laikomas receptas su Dižono garstyčiomis - švelniu, aromatingu baltojo vyno pagrindu pagamintu prieskoniu.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
368 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
35 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.43/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cezario salotų padažas su Dižono garstyčiomis Žingsnis 1
Kiaušinių trynius suplakite su garstyčiomis. Kiaušinių trynius supilkite į tinkamą dubenį, įpilkite garstyčių ir citrinos sulčių, tada plakite iki tirštos ir vientisos masės. Pradėkite po truputį pilti alyvuogių aliejų ir toliau plakite, kol padažas sutirštės ir taps panašus į majonezą.

Žingsnis 2

Cezario salotų padažas su Dižono garstyčiomis Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Lėtai maišykite plakikliu ir į padažą sudėkite griežinėliais supjaustytą ančiuvių filė, Vorčesterio ir Tabasko padažus. Galiausiai suberkite tarkuotą parmezaną ir gerai išmaišykite. Padėkite padažą į šaldytuvą 20-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos