Publikavimo data: 2024-03-28
"Cezaris su agurkais.
Cezario salotos turi gana painią kilmės istoriją, nes jas Meksikoje sugalvojo italų kilmės virėjas, todėl jos išgarsėjo kaip amerikiečių virtuvės patiekalas. Yra daugybė "Cezario" versijų. Šiame recepte siūlome paruošti "Cezario" salotas su agurkais. Padažui naudojamas majonezas su grūdėtomis garstyčiomis, česnaku, druska ir pipirais.
Žingsnis 1
Duoną supjaustykite nedideliais kubeliais (1-1,5 cm).
Žingsnis 2
Rankomis suplėšykite pekino kopūstų lapus.
Žingsnis 3
Smulkia tarka sutarkuokite parmezano sūrį. Smulkiai sukapokite česnaką arba vėl naudokite tarką.
Žingsnis 4
Vyšninius pomidorus perpjaukite į dvi dalis.
Žingsnis 5
Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 6
Padažui sumaišykite majonezą, grūdėtąsias garstyčias, česnaką, druską ir pipirus.
Žingsnis 7
Kepkite duonos riekes sausoje keptuvėje, kol jos taps auksinės spalvos, apie 5 minutes.
Žingsnis 8
Paruoškite gilų dubenį. Į jį sudėkite Pekino kopūstų lapus, agurkus, vyšninius pomidorus, tarkuotą parmezano sūrį ir dalį kruopų.
Žingsnis 9
Supilkite padažą ir išmaišykite.
Žingsnis 10
Sudėkite dubenėlio turinį į lėkštę. Ant viršaus sudėkite kiaušinių puseles ir likusius skrebučius.
Kategorijos