Cezaris su anties krūtinėle pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Cezaris su anties krūtinėle

Šias salotas sugalvojo meksikiečių kavinės šefas Cesaras Cardini. Originalioje versijoje buvo tik padažas, Romano salotų lapai ir skrebučiai, tačiau gurmanai visame pasaulyje jas pamėgo. Vėliau į salotas pradėta dėti žuvies, krevečių, vištienos, šoninės, pomidorų, dėl to jos, žinoma, tapo tik skanesnės. Paruoškime versiją su anties krūtinėle ir pomidorais.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
250 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cezaris su anties krūtinėle Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Į blenderio stiklinę supilkite aliejų, įmuškite kiaušinį, stengdamiesi, kad trynys liktų nepažeistas. Sudėkite garstyčias. Nuleiskite blenderį į stiklinę, uždengdami trynį, ir pradėkite plakti masę nepakeldami blenderio. Kai masė pabals ir sutirštės, pradėkite po truputį kelti blenderį, gerai išplakdami masę, tai užtruks apie 1 minutę. Sudėkite visas kitas padažo sudedamąsias dalis ir vėl gerai išplakite iki vientisos masės, maždaug 1 minutę. Sureguliuokite padažo skonį: įberkite druskos, jei jos nepakanka, citrinos sulčių, kad padažas būtų rūgštesnis, arba cukraus, jei norite, kad padažas būtų mažiau sūrus.

Žingsnis 2

Cezaris su anties krūtinėle Žingsnis 2
Pagardinkite anties krūtinėlę druska ir pipirais, padarykite keletą įpjovimų odoje ir dėkite į sausą keptuvę oda žemyn. Kepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol paruduos.

Žingsnis 3

Cezaris su anties krūtinėle Žingsnis 3
Paruoškite džiūvėsėlius: supjaustykite duonos kepalą kubeliais su nupjauta plutele, sudėkite į vienkartinį maišelį, suberkite druską, žoleles, česnaką, supilkite aliejų, uždarykite maišelį ir gerai suplakite. Išdėliokite kubelius ant kepimo skardos ir pašaukite į 160 °C temperatūros orkaitę maždaug 7-10 minučių, kol paruduos.

Žingsnis 4

Cezaris su anties krūtinėle Žingsnis 4
Sudėkite salotas. Nuplautus ir nusausintus salotų lapus rankomis suplėšykite į dubenį, įpilkite porą šaukštų padažo, išmaišykite, kiekvienas lapas turi pasidengti padažu. Sudėkite lapus į serviravimo lėkštę. Ant jų išdėliokite šiek tiek džiūvėsėlių, griežinėliais supjaustytus pomidorus, užlašinkite šiek tiek padažo.

Žingsnis 5

Cezaris su anties krūtinėle Žingsnis 5
Anties krūtinėlę supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėliokite lėkštėje, ant viršaus užbarstykite daugiau džiūvėsėlių. Vėl apšlakstykite padažu (kad būtų patogiau, padažą galima supilti į konditerinį maišelį arba paketėlį).

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos