Publikavimo data: 2024-06-08
Cezaris su anties krūtinėle
Šias salotas sugalvojo meksikiečių kavinės šefas Cesaras Cardini. Originalioje versijoje buvo tik padažas, Romano salotų lapai ir skrebučiai, tačiau gurmanai visame pasaulyje jas pamėgo. Vėliau į salotas pradėta dėti žuvies, krevečių, vištienos, šoninės, pomidorų, dėl to jos, žinoma, tapo tik skanesnės. Paruoškime versiją su anties krūtinėle ir pomidorais.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Į blenderio stiklinę supilkite aliejų, įmuškite kiaušinį, stengdamiesi, kad trynys liktų nepažeistas. Sudėkite garstyčias. Nuleiskite blenderį į stiklinę, uždengdami trynį, ir pradėkite plakti masę nepakeldami blenderio. Kai masė pabals ir sutirštės, pradėkite po truputį kelti blenderį, gerai išplakdami masę, tai užtruks apie 1 minutę. Sudėkite visas kitas padažo sudedamąsias dalis ir vėl gerai išplakite iki vientisos masės, maždaug 1 minutę. Sureguliuokite padažo skonį: įberkite druskos, jei jos nepakanka, citrinos sulčių, kad padažas būtų rūgštesnis, arba cukraus, jei norite, kad padažas būtų mažiau sūrus.
Žingsnis 2
Pagardinkite anties krūtinėlę druska ir pipirais, padarykite keletą įpjovimų odoje ir dėkite į sausą keptuvę oda žemyn. Kepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol paruduos.
Žingsnis 3
Paruoškite džiūvėsėlius: supjaustykite duonos kepalą kubeliais su nupjauta plutele, sudėkite į vienkartinį maišelį, suberkite druską, žoleles, česnaką, supilkite aliejų, uždarykite maišelį ir gerai suplakite. Išdėliokite kubelius ant kepimo skardos ir pašaukite į 160 °C temperatūros orkaitę maždaug 7-10 minučių, kol paruduos.
Žingsnis 4
Sudėkite salotas. Nuplautus ir nusausintus salotų lapus rankomis suplėšykite į dubenį, įpilkite porą šaukštų padažo, išmaišykite, kiekvienas lapas turi pasidengti padažu. Sudėkite lapus į serviravimo lėkštę. Ant jų išdėliokite šiek tiek džiūvėsėlių, griežinėliais supjaustytus pomidorus, užlašinkite šiek tiek padažo.
Žingsnis 5
Anties krūtinėlę supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėliokite lėkštėje, ant viršaus užbarstykite daugiau džiūvėsėlių. Vėl apšlakstykite padažu (kad būtų patogiau, padažą galima supilti į konditerinį maišelį arba paketėlį).
Kategorijos