Publikavimo data: 2024-03-28
"Cezaris su grybais.
Cezario salotos - populiarus amerikiečių virtuvės patiekalas, kurį galima rasti beveik kiekvienoje įmonėje. Yra daugybė šio patiekalo variantų. Pagal šį receptą į Cezario salotas dedama grybų, Pekino kopūstų ir vyšninių pomidorų. Tradiciniai kvietiniai skrebučiai ir parmezanas yra privalomi ingredientai. Vietoj klasikinio Cezario padažo naudojamas padažas, kurio pagrindą sudaro majonezas ir grūdėtosios garstyčios su česnaku ir krapais.
Žingsnis 1
Duoną supjaustykite 1-1,5 cm pločio kubeliais.
Žingsnis 2
Stambiai supjaustykite arba suplėšykite pekino kopūstų lapus.
Žingsnis 3
Parmezaną sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 4
Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę. Smulkiai supjaustykite porus.
Žingsnis 5
Pievagrybius supjaustykite į keturias dalis, mažesnius grybus tiesiog perpjaukite per pusę.
Žingsnis 6
Susmulkinkite krapus ir česnakus.
Žingsnis 7
Atskirame inde sumaišykite grietinę, grūdėtąsias garstyčias, krapus ir česnaką. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Padažą gerai išmaišykite.
Žingsnis 8
Įkaitinkite keptuvę be aliejaus. Sudėkite duonos kubelius ir kepkite 5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 9
Grybus kepkite augaliniame aliejuje 5-7 minutes, kol iškeps. Pagal skonį grybus pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 10
Į gilų dubenį sudėkite Pekino salotų lapus, porus, pakepintus grybus ir skrebučius (dalį skrebučių pasilikite papuošimui).
Žingsnis 11
Sudėkite tarkuotą parmezaną, padažą ir viską išmaišykite.
Žingsnis 12
Sudėkite salotas į lėkštę. Ant viršaus sudėkite vyšninius pomidorus ir likusius skrebučius. Mėgaukitės!
Kategorijos