Publikavimo data: 2024-03-28
Cezaris su kopūstais
Cezario salotos - tai amerikietiškas patiekalas, pavadintas italų virtuvės šefo vardu. Pirmųjų salotų receptas atsirado XX a., kai į restoraną atėjus svečiams ir katastrofiškai pritrūkus produktų, Cezariui teko improvizuoti. Šefas sugalvojo naują patiekalą iš salotų lapų ir tarkuoto parmezano sūrio, kartu su kvietiniais džiūvėsėliais ir savo gamybos majonezu. Cezario Kardinio išradingumo dėka šventė buvo išgelbėta. Šiandien klasikinis receptas nuolat keičiasi, nes salotas paprasta paruošti, o kiekvienas virėjas prideda ką nors originalaus: krevečių, lašišos, ančiuvių, vištienos ir improvizuoja su padažu.
Žingsnis 1
Salotų lapus suplėšykite arba supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais.
Žingsnis 2
Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 4
Į gilią salotinę sudėkite aisbergo lapus ir vyšninius pomidorus.
Žingsnis 5
Įdėkite tarkuoto sūrio, druskos ir pipirų pagal skonį, įpilkite majonezo.
Žingsnis 6
Salotas išmaišykite ir sudėkite į lėkštes, papuoškite baltos duonos skrebučiais. Gero apetito!
Kategorijos