Cezaris su kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-28

Cezaris su kopūstais

Cezario salotos - tai amerikietiškas patiekalas, pavadintas italų virtuvės šefo vardu. Pirmųjų salotų receptas atsirado XX a., kai į restoraną atėjus svečiams ir katastrofiškai pritrūkus produktų, Cezariui teko improvizuoti. Šefas sugalvojo naują patiekalą iš salotų lapų ir tarkuoto parmezano sūrio, kartu su kvietiniais džiūvėsėliais ir savo gamybos majonezu. Cezario Kardinio išradingumo dėka šventė buvo išgelbėta. Šiandien klasikinis receptas nuolat keičiasi, nes salotas paprasta paruošti, o kiekvienas virėjas prideda ką nors originalaus: krevečių, lašišos, ančiuvių, vištienos ir improvizuoja su padažu.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
126 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cezaris su kopūstais Žingsnis 1
Salotų lapus suplėšykite arba supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais.

Žingsnis 2

Cezaris su kopūstais Žingsnis 2
Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę.

Žingsnis 3

Cezaris su kopūstais Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 4

Cezaris su kopūstais Žingsnis 4
Į gilią salotinę sudėkite aisbergo lapus ir vyšninius pomidorus.

Žingsnis 5

Cezaris su kopūstais Žingsnis 5
Įdėkite tarkuoto sūrio, druskos ir pipirų pagal skonį, įpilkite majonezo.

Žingsnis 6

Cezaris su kopūstais Žingsnis 6
Salotas išmaišykite ir sudėkite į lėkštes, papuoškite baltos duonos skrebučiais. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos