Publikavimo data: 2024-03-28
"Cezaris" su vištiena ir putpelių kiaušiniu.
Cezario salotos - visame pasaulyje populiarus amerikietiškos virtuvės patiekalas. Tradicinę šių salotų versiją sudaro salotų lapai, parmezanas, skrebučiai ir Cezario padažas. Ir nieko daugiau. Tačiau laikui bėgant, kaip ir bet kuris patiekalas, Cezario salotos keitėsi ir yra daugybė jų variantų. Šiame recepte į Cezario salotas dedama vištienos, putpelių kiaušinių ir vyšninių pomidorų. Vietoj tradicinio padažo naudojamas padažas, kurio pagrindą sudaro garstyčių majonezas ir česnakas.
Žingsnis 1
Kvietinę duoną supjaustykite mažais 1-1,5 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Stambiai supjaustykite Pekino kopūstų lapus arba suplėšykite juos rankomis.
Žingsnis 3
Smulkiai sutarkuokite parmezano sūrį.
Žingsnis 4
Vyšninius pomidorus supjaustykite puselėmis.
Žingsnis 5
Vištienos filė supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 6
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant vidutinės ugnies kepkite vištienos gabalėlius po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Vištieną pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 7
Paruoškite padažą. Dubenėlyje sumaišykite majonezą, grūdėtąsias garstyčias ir smulkintą česnaką. Pagal skonį padažą pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Išmaišykite.
Žingsnis 8
Krutonus 5 minutes džioviname sausoje keptuvėje, kol jie įgauna auksinį atspalvį.
Žingsnis 9
Į gilų dubenį sudėkite Pekino salotas, vyšninius pomidorus ir tarkuotą parmezaną. Į tą patį dubenį sudėkite dalį skrebučių.
Žingsnis 10
Salotas užpilkite padažu. Švelniai išmaišykite.
Žingsnis 11
Sudėkite salotas į lėkštę. Sudėkite perpus perpelių kiaušinius ir keptą vištieną. Papuoškite skrebučiais.
Kategorijos