"Cezaris" su vištiena ir putpelių kiaušiniu. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-28

"Cezaris" su vištiena ir putpelių kiaušiniu.

Cezario salotos - visame pasaulyje populiarus amerikietiškos virtuvės patiekalas. Tradicinę šių salotų versiją sudaro salotų lapai, parmezanas, skrebučiai ir Cezario padažas. Ir nieko daugiau. Tačiau laikui bėgant, kaip ir bet kuris patiekalas, Cezario salotos keitėsi ir yra daugybė jų variantų. Šiame recepte į Cezario salotas dedama vištienos, putpelių kiaušinių ir vyšninių pomidorų. Vietoj tradicinio padažo naudojamas padažas, kurio pagrindą sudaro garstyčių majonezas ir česnakas.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
168 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, garstyčios, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.84/5 (38 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

"Cezaris" su vištiena ir putpelių kiaušiniu. Žingsnis 1
Kvietinę duoną supjaustykite mažais 1-1,5 cm dydžio kubeliais.

Žingsnis 2

"Cezaris" su vištiena ir putpelių kiaušiniu. Žingsnis 2
Stambiai supjaustykite Pekino kopūstų lapus arba suplėšykite juos rankomis.

Žingsnis 3

"Cezaris" su vištiena ir putpelių kiaušiniu. Žingsnis 3
Smulkiai sutarkuokite parmezano sūrį.

Žingsnis 4

"Cezaris" su vištiena ir putpelių kiaušiniu. Žingsnis 4
Vyšninius pomidorus supjaustykite puselėmis.

Žingsnis 5

"Cezaris" su vištiena ir putpelių kiaušiniu. Žingsnis 5
Vištienos filė supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 6

"Cezaris" su vištiena ir putpelių kiaušiniu. Žingsnis 6
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant vidutinės ugnies kepkite vištienos gabalėlius po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Vištieną pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Žingsnis 7

"Cezaris" su vištiena ir putpelių kiaušiniu. Žingsnis 7
Paruoškite padažą. Dubenėlyje sumaišykite majonezą, grūdėtąsias garstyčias ir smulkintą česnaką. Pagal skonį padažą pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Išmaišykite.

Žingsnis 8

"Cezaris" su vištiena ir putpelių kiaušiniu. Žingsnis 8
Krutonus 5 minutes džioviname sausoje keptuvėje, kol jie įgauna auksinį atspalvį.

Žingsnis 9

"Cezaris" su vištiena ir putpelių kiaušiniu. Žingsnis 9
Į gilų dubenį sudėkite Pekino salotas, vyšninius pomidorus ir tarkuotą parmezaną. Į tą patį dubenį sudėkite dalį skrebučių.

Žingsnis 10

"Cezaris" su vištiena ir putpelių kiaušiniu. Žingsnis 10
Salotas užpilkite padažu. Švelniai išmaišykite.

Žingsnis 11

"Cezaris" su vištiena ir putpelių kiaušiniu. Žingsnis 11
Sudėkite salotas į lėkštę. Sudėkite perpus perpelių kiaušinius ir keptą vištieną. Papuoškite skrebučiais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos