Publikavimo data: 2024-06-23
Cezaris su vištiena ir traškiais džiūvėsėliais
Cezario salotos yra vienos populiariausių amerikietiškų salotų. Jas sudaro sultingi pomidorai, švelni vištienos filė ir kiaušiniai. Salotas papildo apetitą žadinantys džiūvėsėliai, kurie sukuria neįprastą skonio balansą. Beje, pasak legendos, šias salotas sugalvojo virėjas Cezaris Kardinis, kai restorano virtuvėje beveik nieko neliko, o svečiai pareikalavo patiekalo. Vėliau salotos buvo pavadintos būtent šio italo garbei, kuris pirmasis atskleidė šio unikalaus patiekalo receptą.
Žingsnis 1
Paruoškite vištieną. Filė perpjaukite išilgai, tada uždenkite maistine plėvele ir lengvai apskrudinkite. Į keptuvę įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite. Tada sudėkite vištienos filė ir kepkite, kol apskrus iš abiejų pusių.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Supjaustykite filė griežinėliais arba kubeliais ir perkelkite į gilų dubenį. Sudėkite pjaustytus pomidorus, kiaušinius, salotų lapus ir tarkuotą sūrį. Kruopščiai išmaišykite ingredientus. Užpilkite salotas paruoštu Cezario padažu ir dar kartą išmaišykite.
Kategorijos