Cezaris su vištiena ir traškiais džiūvėsėliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Cezaris su vištiena ir traškiais džiūvėsėliais

Cezario salotos yra vienos populiariausių amerikietiškų salotų. Jas sudaro sultingi pomidorai, švelni vištienos filė ir kiaušiniai. Salotas papildo apetitą žadinantys džiūvėsėliai, kurie sukuria neįprastą skonio balansą. Beje, pasak legendos, šias salotas sugalvojo virėjas Cezaris Kardinis, kai restorano virtuvėje beveik nieko neliko, o svečiai pareikalavo patiekalo. Vėliau salotos buvo pavadintos būtent šio italo garbei, kuris pirmasis atskleidė šio unikalaus patiekalo receptą.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
179 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.73/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Cezaris su vištiena ir traškiais džiūvėsėliais Žingsnis 1
Paruoškite vištieną. Filė perpjaukite išilgai, tada uždenkite maistine plėvele ir lengvai apskrudinkite. Į keptuvę įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite. Tada sudėkite vištienos filė ir kepkite, kol apskrus iš abiejų pusių.

Žingsnis 2

Cezaris su vištiena ir traškiais džiūvėsėliais Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Supjaustykite filė griežinėliais arba kubeliais ir perkelkite į gilų dubenį. Sudėkite pjaustytus pomidorus, kiaušinius, salotų lapus ir tarkuotą sūrį. Kruopščiai išmaišykite ingredientus. Užpilkite salotas paruoštu Cezario padažu ir dar kartą išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
salotos, užkandžiai su duona ar pita, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, vakarienė, užkandis, Cezario salotos, receptų knyga, salotos su augaliniu aliejumi

Kategorijos