Publikavimo data: 2024-06-15
Chačapuri Adžarijos stiliaus su trijų rūšių sūriu
Gardūs tešlos laiveliai su tempiamu sūriu ir ryškiu tryniu - tikri gruziniški chačapuri pagal Adžarijos stilių. Šio patiekalo skonis įsimena nuo pirmo kąsnio.
Žingsnis 1
Užšaldytą sviestą sutarkuokite stambia tarka. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Sudėkite sausas mieles. Išmaišykite, sudėkite sviestą ir dar kartą išmaišykite. Gautame mišinyje padarykite "piltuvėlį" ir supilkite vandenį bei pieną. Įmuškite kiaušinį. Išmaišykite mišinį, uždenkite ir palikite 30 minučių kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Plaktuvu suplakite 2 kiaušinius su 125 ml pieno, kad susidarytų plakinys. Sutarkuokite sūrį "Suluguni" per stambią tarką.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į 4 dalis po 125 g ir iškočiokite kočėlu, pabarstydami miltais. Suformuokite ovalą. Kraštus apibarstykite tarkuotu sūriu (40 g). Suvyniokite ir užspauskite kraštus. Į vidurį dėkite likusį tarkuotą sūrį (50 g). Silikoniniu šepetėliu gerai ištepkite khachapuri leesonu.
Žingsnis 4
Kepkite picų kepimo krosnelėje 300 °C temperatūroje viršuje ir 200 °C temperatūroje apačioje, kol iškeps, 10-12 minučių. Tada išimkite khachapuri iš orkaitės, ant vidurio uždėkite 1 kiaušinio trynį ir vėl kepkite orkaitėje 1-2 minutes.
Kategorijos