Chačapuri Adžarijos stiliaus su trijų rūšių sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Chačapuri Adžarijos stiliaus su trijų rūšių sūriu

Gardūs tešlos laiveliai su tempiamu sūriu ir ryškiu tryniu - tikri gruziniški chačapuri pagal Adžarijos stilių. Šio patiekalo skonis įsimena nuo pirmo kąsnio.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
259 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Chačapuri Adžarijos stiliaus su trijų rūšių sūriu Žingsnis 1
Užšaldytą sviestą sutarkuokite stambia tarka. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Sudėkite sausas mieles. Išmaišykite, sudėkite sviestą ir dar kartą išmaišykite. Gautame mišinyje padarykite "piltuvėlį" ir supilkite vandenį bei pieną. Įmuškite kiaušinį. Išmaišykite mišinį, uždenkite ir palikite 30 minučių kambario temperatūroje.

Žingsnis 2

Chačapuri Adžarijos stiliaus su trijų rūšių sūriu Žingsnis 2
Plaktuvu suplakite 2 kiaušinius su 125 ml pieno, kad susidarytų plakinys. Sutarkuokite sūrį "Suluguni" per stambią tarką.

Žingsnis 3

Chačapuri Adžarijos stiliaus su trijų rūšių sūriu Žingsnis 3
Padalykite tešlą į 4 dalis po 125 g ir iškočiokite kočėlu, pabarstydami miltais. Suformuokite ovalą. Kraštus apibarstykite tarkuotu sūriu (40 g). Suvyniokite ir užspauskite kraštus. Į vidurį dėkite likusį tarkuotą sūrį (50 g). Silikoniniu šepetėliu gerai ištepkite khachapuri leesonu.

Žingsnis 4

Chačapuri Adžarijos stiliaus su trijų rūšių sūriu Žingsnis 4
Kepkite picų kepimo krosnelėje 300 °C temperatūroje viršuje ir 200 °C temperatūroje apačioje, kol iškeps, 10-12 minučių. Tada išimkite khachapuri iš orkaitės, ant vidurio uždėkite 1 kiaušinio trynį ir vėl kepkite orkaitėje 1-2 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos