Chačapuri Adžarskio stiliaus su sluoksniuota tešla receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-17

Chačapuri Adžarskio stiliaus su sluoksniuota tešla receptas

Viena iš žinomiausių ir mėgstamiausių chačapuri rūšių yra Adžarsko stiliaus chačapuri. Jis ruošiamas iš mielinės tešlos valties pavidalo su sūriu ir žaliu kiaušiniu. Tačiau chačapuri galima gaminti ir pagal Adžarskio receptą, ir iš sluoksniuotos tešlos. Sluoksniuotos tešlos chačapuri pagal Adžarskį receptas nėra sudėtingas. Jame nėra mielių ir jis paruošiamas lengviau. Įdarui naudokite suluguni ir Adygėjos sūrių mišinį - jis bus skanesnis.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
284 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
14 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, vėžiagyviai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.87/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Chačapuri Adžarskio stiliaus su sluoksniuota tešla receptas Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Sūrį sutarkuokite iš anksto. Atšildykite sviestą, kol jis taps minkštas. Persijokite miltus per sietelį. Paruoškite gilų dubenį tešlai ir dubenį įdarui, pasiimkite kočėlą. Nuplaukite žoleles.

Žingsnis 2

Chačapuri Adžarskio stiliaus su sluoksniuota tešla receptas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Miltus sumaišykite su 200 g aliejaus. Atskirai į šaltą vandenį įmuškite 2 kiaušinius, supilkite actą ir druską ir išmaišykite. Supilkite skystį į miltus ir išmaišykite. Tešlos neminkykite, bet pakelkite iš skirtingų pusių ir rankomis spauskite tešlą link centro, sudarydami sluoksnius, kol tešla taps lygi. Tai užtruks apie 15 minučių. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.

Žingsnis 3

Chačapuri Adžarskio stiliaus su sluoksniuota tešla receptas Žingsnis 3
Kol tešla ilsisi, paruoškite sūrio įdarą. Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį ir 30 g sviesto. Palikite ant stalo.

Žingsnis 4

Chačapuri Adžarskio stiliaus su sluoksniuota tešla receptas Žingsnis 4
Paruoškite khachapuri kepimui. Ant miltais pabarstyto stalo plonai iškočiokite tešlą ir padalykite į kvadratėlius. Į kiekvieno kvadrato vidurį dėkite įdaro, vengdami tešlos kraštų. Tešlos galus užlenkite, kad susidarytų laivelis. Jei reikia, tešlos kraštus užlenkite į vidų.

Žingsnis 5

Chačapuri Adžarskio stiliaus su sluoksniuota tešla receptas Žingsnis 5
Paruoštus laivelius sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje 20 minučių. Likus penkioms minutėms iki kepimo, į įdaro vidurį įmuškite žalią kiaušinį. Baltymas turi sustingti, bet trynys turi likti žalias.

Žingsnis 6

Chačapuri Adžarskio stiliaus su sluoksniuota tešla receptas Žingsnis 6
Chačapuri valgykite adžarišku stiliumi rankomis, atplėšdami tešlą nuo kraštų, sumaišydami įdarą su juo ir paskui panardindami į burną. Kaukazietiškoje virtuvėje visada daug žalumos. Todėl prieš patiekdami patiekalą papuoškite petražolėmis, krapais ir kalendromis. Kalendra yra būtina! Tai vienas iš gruzinų virtuvės pagrindų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos