Publikavimo data: 2024-06-17
Chačapuri Adžarskio stiliaus su švelniu sūriu
Receptą gavau iš virėjo, kuris kasdien kepa šiuos nuostabius chačapuri ir jais vaišina Gruzijos svečius bei turistus. Receptas man labai patiko, jis paprastas ir jam paruošti nereikia daug laiko. Puikiai tinka su citrinų arbata ir su kava.
Žingsnis 1
Atšildykite sluoksniuotą tešlą, tada pabarstykite lentą miltais ir iškočiokite ne per plonai. Iš sluoksniuotos tešlos išpjaukite ovalo formą.
Žingsnis 2
Sutarkuokite sūrį ir sudėkite jį į tešlos vidurį, palikdami kraštus. Atsargiai suvyniokite tešlos šonus į ritinį, palikdami sūrį nepažeistą, kad gautųsi laivelio forma.
Žingsnis 3
Į dubenį įmuškite kiaušinį ir suplakite šakute. Aptepkite tešlos kraštus kiaušiniu ir kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 4
Išimkite khachapuri iš orkaitės, į vidurį, tiesiai ant sūrio, įmuškite kiaušinį, o kraštus aplipdykite sviesto griežinėliais.
Kategorijos