Publikavimo data: 2025-08-19
Chačapuri ant pieno su mocarelos ir avies sūrio įdaru
Chačapuri ant pieno, įdarytas mocarela ir avies sūriu, yra gruziniškos kilmės patiekalas. Tai tešlos laivelis, įdarytas sūriu ir apteptas kiaušiniu. Žodis "chačapuri" kilęs iš gruziniškų žodžių "chačo" - varškė ir "puri" - duona. Tokie kepiniai yra orūs ir švelnūs, dėl įdaro - kreminio ir varškės skonio.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite raugą: sutrupinkite mieles į dubenį, suberkite cukrų, 3 valgomuosius šaukštus miltų, šiltą vandenį ir pieną. Viską išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite 15 minučių. Tada į dubenį įmuškite 1 kiaušinį, supilkite alyvuogių aliejų, druską ir išmaišykite. Nedidelėmis porcijomis suberkite miltus ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Tešlą gerai minkykite 5-8 minutes, kol tešla bus lipni, bet nelips prie rankų. Uždenkite maistine plėvele arba dangčiu ir palikite kilti 1 valandą. Tada dar kartą išminkykite tešlą ir palikite šiltoje vietoje dar vienai valandai. Stambiai sutarkuokite mocarelą ir avies sūrį ir sumaišykite su smulkintu sviestu.
Žingsnis 3
Lengvai išminkykite tešlą ir padalykite į 7 vienodus rutuliukus. Kiekvieną iš jų iškočiokite į 3 mm storio plokščią duoną. Ant priešingų duonos plokštainio kraštų dėkite po įdaro juostelę ir susukite į vidurį. Viršuje ir apačioje suspauskite. Turėtumėte gauti laivelio formą. Pakartokite su kiekvienu plokštainiu ir perkelkite ant kepimo skardos.
Žingsnis 4
Į kiekvieno laivelio vidurį įdėkite įdaro ir kepkite 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Kai khachapuri taps auksinės spalvos, į kiekvieną įmuškite po 1 kiaušinį, kad liktų nepažeistas trynys. Palikite orkaitėje dar 5 minutėms, kol kiaušinio baltymas taps baltas.
Kategorijos